Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Η ΠΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΟΞΕΣ...

Γράφει ο ρεπόρτερ του δρόμου...
Η παλιά Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου είναι ένας δρόμος από τους πιο παλιούς της Ελλάδας. Δεκαετίες ολόκληρες εξυπηρετεί καθημερινά κόσμο που μετακινείται από την Αττική στην Πελοπόννησο και φυσικά τους Μεγαρίτες που πηγαίνουν στην Αθήνα ή στην Ελευσίνα. Οι οδηγοί των ΚΤΕΛ και πολλοί συμπολίτες μας έχουν αφήσει και αφήνουν σε αυτόν τον δρόμο ένα κομμάτι της ζωής τους.

Ο δρόμος αυτός δεν πληρεί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου επαρχιακού δρόμου. Κάποτε ναι, αλλά σήμερα όχι. Είναι ένας επικίνδυνος οδικός άξονας που δεν "συγχωρεί" κανένα λάθος στους οδηγούς και του οποίου η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά από την υπερβολική χρήση και από την έλλειψη συντήρησης. Οι στροφές από Νεράκι έως Ναυπηγεία Ελευσίνας είναι κλειστές και χωρίς την σχετική κλίση. Εμπόδια "φυτρώνουν" ξαφνικά και καμιά φορά η ταχύτητα πέφτει κάτω από τα 30 χλμ/ώρα...
Τα φορτηγά προκαλούν και τα μεγαλύτερα προβλήματα και όπως θα δείτε και παρακάτω είναι εγκληματική η κυκλοφορία τους σε τέτοιου είδους δρόμους.
Να είστε βέβαιοι ότι όσο περνά ο καιρός τόσο θα μεγαλώνει η αδιαφορία των αρμοδίων να συντηρήσουν τον δρόμο. Τα σκουπίδια θα γίνονται όλο και περισσότερα, η φθορά της ασφάλτου θα γίνεται όλο και πιο ορατή αλλά και αισθητή στις αναρτήσεις του οχήματος σας και τα ατυχήματα θα πληθαίνουν... Και ξέρουμε ποιός είναι ο ηθικός αυτουργός... Το κράτος που με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει την Ολυμπία Οδό Α.Ε. να αυξήσει τα έσοδα της και κατά συνέπεια τα κέρδη της.
Η πρώτη φωτογραφία είναι κοντά στις ταβέρνες του Φωτίου, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε, και μπορείτε να δείτε πόσα αυτοκίνητα είναι μπροστά μας!!! Πρόκειται για μια ουρά που σταματά στο Πεύκο...
Στις υπόλοιπες φωτογραφίες βλέπεται ένα φορτηγό που προτίμησε την παλιά από την νέα εθνική για ... 9,90 ευρώ...!
Στις στροφές καταλαμβάνει και μέρος του αντίθετου ρεύματος, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι περιμένουν για να περάσει ο κύριος... Τι μιζέρια στην Ελλάδα των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 εν έτει 2009!
Πλήρης  στοίχιση