Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ: ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

"ΚΟΥΡΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ" ΚΑΙ "ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΑΛΜΟΣ" ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ.

Η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια Όρη προχωρά παρά τις υποσχέσεις πολιτικών μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Εταιρία που είχε εκδώσει βεβαίωση παραγωγού ενέργειας το 2010 επανέρχεται.

Εντωμεταξύ χωρίς να γίνει αντιληπτό άλλη εταιρία εξέδωσε άδεια παραγωγού το περασμένο καλοκαίρι. Σε επόμενη ανάρτηση θα σας παρουσιάσουμε χάρτες και υλικό.

Αναμένονται εξελίξεις τις οποίες η συντακτική ομάδα του Megara Press παρακολουθεί στενά διότι εμείς πρώτοι αναδείξαμε το 2010 το θέμα στην περιοχή.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ

“ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ”

Αγαπητοί συμπολίτες,

Πρόσφατα έγινε μια τροποποίηση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε μια άδεια για Βεβαίωση Παραγωγού Ενέργειας στα Γεράνεια Όρη, και συγκεκριμένα στη θέση Μακρυπλάγι.

Αν και η τροποποίηση έχει ημερομηνία 15 Νοεμβρίου, δημοσιοποιήθηκε στην σελίδα του φορέα της Ρ.Α.Ε. στις 28 Νοεμβρίου και έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε ενδικοφανής προσφυγή μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου. Η προσφυγή γίνεται στην Ρ.Α.Ε.

Ο σύλλογος μας αποφάσισε τη συμμετοχή του στην συλλογική προσπάθεια σε συνεργασία με τους παρακάτω φορείς:

Ορειβατικό Σύλλογο Λουτρακίου, Ορειβατικό Σύλλογο Κορίνθου, την Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η Αλκυών», τη Φιλοζωική Μεγάρων «Αδέσποτος Παλμός», τον Σύλλογο Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου, τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Σχίνου Κορινθίας «Τα Γεράνεια», την Συλλογικότητα Γερανία (στο Λουτράκι) και την ομάδα «Καθαρό Δάσος».

Καλούμε τους συλλογικούς φορείς αλλά και ιδιώτες που επιθυμούν από την περιοχή της Μεγαρίδας να συνταχθούν στην προσπάθεια μας.

Επειδή ο χρόνος πιέζει, σας καλούμε μέχρι την Παρασκευή 23/12/22 να επικοινωνήσετε με τα γραφεία του συλλόγου μας.