Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΠΡΟΣ κ.κ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΧΑΝΙΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΣ!

ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΚΡΙΜΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ…

Τα αυτιά των αρμοδίων δεν ιδρώνουν στις οργισμένες φωνές των πολιτών που θέλουν να ανοίξει ο δρόμος του Χανίου εδώ και τώρα. Μία πολύ σημαντική οδική αρτηρία παραμένει επί μήνες κλειστή κάνοντας την καθημερινότητα ανυπόφορη.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ. ΑΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ;;;

Ο δρόμος θα έπρεπε κατά την εκτίμηση μας να είναι ανοικτός την 1η Μαΐου που ξεκινά η αντιπυρική περίοδος. Και να που ήρθε η μεγάλη φωτιά και επικράτησε στις παρακάμψεις ένα μεγάλο αλαλούμ. Πυροσβεστικά, αστυνομικά και άλλα κρατικά οχήματα έψαχναν, με απλά λόγια, πως θα πάνε στην φωτιά. Αντ’ αυτού θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη σήμανση και εναλλακτική ασφαλής διαδρομή.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ! 

Οι παρακάμψεις, η μία η οδός Τσολιάκου που ενώνει δρόμο Αγίου Στεφάνου με δρόμο Χανίου και η άλλη που ενώνει δρόμο Αγίου Στεφάνου με δίστρατα Χανίου, είναι σε απαράδεκτη κατάσταση και άκρως επικίνδυνες για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς. Χωρίς διαγράμμιση, χωρίς φωτισμό και με πολλές λακκούβες και στροφές.

ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΙΡΕΤΩΝ.

Είναι αδύνατον να μην έχουν φθάσει φωνές αγανάκτησης στα αυτιά του κ. Κοσμοπουλου και του κ. Πατούλη. Ο δε πρώτος θα είναι για ακόμα ένα χρόνο αντιπεριφερειάρχης καθώς ανανεώθηκε η θητεία του. Το δικό μας άρθρο με τις φωτογραφίες σίγουρα έφθασε στα email τους. Όμως έπραξαν τίποτα!!!

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ;

Είδαμε τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής συνδυασμού κ. Βαρελά να προστρέχει στον παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού για να καταγράψει τα χάλια που επικρατούν εκεί εκδίδοντας  και ένα light δελτίο Τύπου). Δεν τον είδαμε όμως να κάνει το ίδιο στον δρόμο του Χανίου που τα παραλίγο ατυχήματα και τα παραλίγο δυστυχήματα είναι καθημερινό φαινόμενο… Είναι βέβαιο ότι οι κάτοικοι τον περιμένουν όπως και τον κάθε δημοτικό σύμβουλο να ακούσει παράπονα. 

Ο δήμαρχος όμως τι έχει κάνει έως σήμερα; Ποιες οι ενέργειες του; Έχει ασκήσει πιέσεις ή δεν θέλει να σπάσει αυγά;

Το έργο πρέπει να γίνει και θα γίνει. Και ας πάρει όσο χρόνο χρειάζεται. Όμως οι παρακάμψεις πρέπει να αποκτήσουν ευρωπαϊκές προδιαγραφές για να μην θρηνήσουμε θύματα, να μην υπάρξουν υλικές ζημιές και στο τέλος, γιατί έτσι μας αξίζει ως φορολογούμενους πολίτες!

Μία συμβουλή σε αυτούς που διοικούν: πρώτα φτιάχνουμε τις παρακάμψεις και μετά ξεκινάμε τα έργα. Αυτός είναι το σωστό και όσοι έχουν μια στάλα γνώση από οργάνωση και προγραμματισμό το γνωρίζουν!

Τέλος, με ελάχιστες εξαιρέσεις ο ηλεκτρονικός Τύπος δεν είναι τόσο πιεστικός για το θέμα. Οι αναγνώστες αξιολογούν και φυσικά επιλέγουν…

Θα επανέλθουμε…

Η συντακτική ομάδα του Megara Press.