Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ ΒΑΡΕΛΑ
Την ώρα που πυροβολισμοί έπεφταν κατά ριπάς μέσα στον καταυλισμό των Ρομά στα Μέγαρα ο δήμαρχος κ. Σταμούλης ήταν καλεσμένος σε δημοσιογραφική εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού  και αναφέρθηκε στο γεγονός. Το να ακούγονται τα προβλήματα του δήμου μας δεν είναι κακό. Κάθε δημοσιοποίηση των προβλημάτων του δήμου εκτός των ορίων του συνήθως έχει μόνο οφέλη.


Την επομένη ο κ. Σταμούλης έστειλε επιστολή προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ολγα Γεροβασίλη ζητώντας την επέμβαση της κεντρικής διοίκησης στο Βλυχό. Η κίνηση αυτή του δημάρχου είναι ετεροχρονισμένη, είναι κίνηση εντυπωσιασμού και έχει καθαρά άρωμα εκλογών. Αλήθεια, αν ο κ. Σταμούλης δεν έθετε εκ νέου
υποψηφιότητα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές παρα τις αντίθετες δηλώσεις του πριν εκλεγεί που έλεγαν ότι θα κάνει μόνο μία θητεία, θα έστελνε αυτήν την ψηφοθηρική επιστολή στην υπουργό;



Είναι οξύμωρο ο πρώτος δημότης να ανακαλύπτει ξαφνικά ένα πρόβλημα που υπάρχει δεκαετίες και που πριν δύο ακριβώς χρόνια αγνοούσε πλήρως. Στο σημείο αυτό αναφέρομαι στην επιστολή που συνέταξα και παρέδωσα προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξιο Τσίπρα σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας στο δήμο μας και που υπέγραφαν περιπου 2500 δημότες μαζί με τις τέσσερις επιστολές συλλογικών φορέων της περιοχής μας. Μία επιστολή που ο δήμαρχος κ. Σταμούλης και κανένα αιρετό στέλεχος της διοίκησης (με εντολή δημάρχου) δεν υπέγραψαν σε αντίθεση με πρώην δημάρχους και πρώην αιρετούς που είδαν αυτήν την πρωτοβουλία θετικά και υποστηρικτικά.



Θέλω να θυμίσω στους συμπολίτες μου ότι η πρωτοβουλία για τη συλλογή των υπογραφών είχε θετικά οφέλη καθώς στελέχη της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας συσκέφθηκαν και διοργάνωσαν συνάντηση στο δημαρχείο, στην οποία προσκλήθηκα παρά την πρόθεση του κ. Σταμουλη να με αγνοήσει. Δεν έλαβε υπόψη του ότι αυτή του η στάση στράφηκε κατά των χιλιάδων συμπολιτών μας και όχι κατά του προσώπου μου.



Ο κ. Δήμαρχος ανακάλυψε ένα πρόβλημα για το οποίο μέχρι σήμερα δεν εχει πράξει το παραμικρό για την εξάλειψη του και σε κάθε δημοτικό συμβούλιο που το ανέφερα απαντούσε πάντα ότι οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν βελτιωθεί.

Επί θητείας του κ. Σταμούλη μάθαμε πως ένας δήμαρχος μπορεί να αποκρύπτει τα προβλήματα και πως να τα εκμηδενίζει όταν αυτά για κακή του τύχη έρχονται στην επιφάνεια. Μάλιστα προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια του ή κατά την έκφραση του «αβλεψία του» συνηθίζει να επικαλείται δημοσιεύματα του τύπου και όχι δημόσια έγγραφα και εισερχόμενη στο δήμο αλληλογραφία. Τελευταία του «επιτυχία» θεωρείται το θέμα του ΧΥΤΥ, ένα θέμα που τρέχουμε και δεν φτάνουμε εξαιτίας της διάθεσης του να αποκρύπτει γεγονότα.

(Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό παραδόθηκε στις 17/10/2016 με αριθμό πρωτοκόλλου Δ3196 και δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο. Επίσης μπορείτε να την βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://web.facebook.com/kvarelas/posts/10211003414626535



Κλεάνθης Βαρελάς
Ανεξάρτητος δημοτκός Σύμβουλος Μεγαρέων 
Πρ.Αντιδ'ημαρχος Μεγαρέων