Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ME ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΩΞΙΤΗ

ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΗ Ο κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ (ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

ΚΑΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ κ. ΑΓΓΕΛΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ: "ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ;"

Με καθυστέρηση μηνών η διοίκηση του δήμου ασχολείται με το θέμα των ερευνών κοιτασμάτων βωξίτη από την εταιρία ΔΕΛΦΟΙ - ΔΙΣΤΟΜΟ Α.Ε.

Η πρώτη δημόσια ενημέρωση έγινε από τον κ. Γιώργο Μπερδελή - ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΥΤΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ - ο οποίος προφανώς λόγω επαγγέλματος και ειδικού ενδιαφέροντος το ανέδειξε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Φωτίου ΑΠΑΞΙΩΣΕ το θέμα οπου μίλησε για "κάτι τρύπες" που όταν βρεθεί κάτι θα το ξανασυζητήσουμε...

Εδώ να πούμε ότι δημόσιες τοποθετήσεις μέλη της διοίκησης αποφεύγουν να κάνουν ενώ προτιμούν να απολαύσουν τον καφέ ή τον ποτό τους σε κάποια παραλία μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη και με πολλές φωτογραφίες για να το μάθουν όλοι. Υπάρχει βέβαια και η εκδοχή ο στρατηγός - δήμαρχος να έχει θέσει τις απαγορεύσεις του.

Αφού λοιπόν το θέμα αναγκαστικά βγήκε στην επιφάνεια για γνωμοδοτήσεις ο στρατηγός - δήμαρχος βγαίνει και αυτός μπροστά να το αντιμετωπίσει. Πρώτα το ψήφισμα - όπου κάλεσε όποιους ήθελε και επικράτησε μπάχαλο - και έπειτα η επιτροπή αγώνα όπου σημειώθηκαν απουσίες τρανταχτές, κυρίως πρώην δημάρχων. Αλήθεια, ο αξιότιμος πρώην δήμαρχος κ. Στρατιώτης που στήριξε ανοικτά τον κ. Σταμούλη στις προηγούμενες εκλογές και σε αυτόν οφείλει την εκλογή του κατά ένα μεγάλο μέρος που βρίσκεται ώστε να καταθέσει την εμπειρία του; Προσκλήθηκε;

Το βασικό λάθος του στρατηγού - δήμαρχου είναι ότι δεν ενημέρωσε τον κόσμο όταν ο πρώτος φάκελος της εταιρίας πέρασε το κατώφλι του δήμου. Η χαλαρή διάθεση δεν φαίνεται μόνο από το προαναφερόμενο αλλά και από την έλλειψη ζωντάνιας στην επικοινωνία του θέματος.

Αν λοιπόν το αίμα βράζει και θέλουμε να κάνουμε πραγματικό αγώνα τότε ας το δείξουμε. Έτσι όπως είμαστε όλοι σαν ψεκασμένοι για να ξεσηκωθούμε χρειάζεται πάθος και ένταση.

Το γεγονός ότι μέσα στον Αύγουστο έγιναν επίσημες ενέργειες και προετοιμασία του αγώνα δεν σημαίνει ότι προλάβαμε τα γεγονότα. Είμαστε πίσω και μάλιστα πάρα πολύ.

Τέλος, για να πετύχει ο αγώνας δεν είναι απαραίτητο να μπει ο δήμαρχος μπροστά. Ούτε να περιμένουμε να κριθεί στις επόμενες εκλογές διότι μπορεί στις επόμενες εκλογές να μην είναι υποψήφιος. Αυτό που χρειάζεται είναι να αποδειχθεί στρατηγός και όχι στρατιώτης.

Η συντακτική ομάδα του Megara Press