Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΣΚΑΕΙ ΤΟ 2019! ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Η αριστερή (με λίγο από δεξιά) κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο γνωστός νόμος "Καλλικράτης" θα τροποποιηθεί σε διάφορα σημεία που θα αφορούν αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.
Μία αλλαγή που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου και φαινομενικά θα δώσει άλλο αέρα στον προεκλογικό αγώνα είναι ο τρόπος που θα εκλέγεται ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο.
Η σκέψη είναι να σταυρώνουμε σε ένα ψηφοδέλτιο το δήμαρχο και σε άλλο τους δημοτικούς συμβούλους... Δηλαδή στην πράξη θα καταργηθούν οι παρατάξεις!
Η πρώτη λέξη κάποιων που ακούνε το σχέδιο αυτό είναι το μπάχαλο. Οι πιο συνετοί θα πουν οτι πρόκειται για καλύτερη έκφραση της δημοκρατίας και με την κατάργηση των παρατάξεων σπάει ένα κατεστημένο ετών.
Φαντάζεστε πως θα ήταν η διοίκηση του δήμου αν όλοι οι δήμαρχοι που πέρασαν δεν είχαν από κάτω τους στρατιώτες τους; Γιατί ως γνωστό ο δήμαρχος δεν έχει ψήφο. Είναι εκτελεστικός! Αλλά έχουμε ακούσει για προσυμβούλια κτλ. Αν κάποιος σύμβουλος δεν ακολουθεί τη γραμμή της παράταξης από που θα τον πετάει έξω ο δήμαρχος; Από το παράθυρο πάντως όχι...!

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΤΥΠΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ;
Θα γίνει το εξής. Ο δήμαρχος θα έχει και πάλι τους συμβούλους που θα τον ακολουθούν και εκεί που όλοι μοίραζαν ένα σταυρωμένο ψηφοδέλτιο θα μοιράζουν δύο! Άλλη μία πατέντα ελληνική που μάλλον θα εφαρμοστεί!
Αλήθεια πως θα είναι τα Μέγαρα και η Ελλάδα του 2019; Οι υποψηφιότητες έχουν τεθεί από τώρα αλλά ένεκα του γενικότερου κλίματος ελάχιστοι ενδιαφέρονται.

Η συντακτική ομάδα του Megara Press