Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΦΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ.

Το έργο της αποχέτευσης της Νέας Περάμου έχει φέρει εδώ και μήνες κυκλοφοριακές αλλαγές στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου. Οι φορτηγατζήδες παρά τις αλλαγές δεν λένε να αλλάξουν συνήθειες. Διασχίζουν τον κεντρικό δρόμο της Νέας Περάμου σαν τον μαυροφορεμένο χάρο.
Η αλήθεια είναι ότι σύντομα το πρόβλημα θα λυθεί αφού έχει ήδη δημιουργηθεί τμήμα δρόμου που θα επιτρέπει στα φορτηγά (ίσως και να τα υποχρεώνει) να ακολουθήσουν τους παραδρόμους. Προς το παρόν οι οδηγοί δεν λογαριάζουν τις ανθρώπινες ζωές και τρέχουν με 50 και 70 χιλιόμετρα ανά ώρα αδιαφορώντας και για τους φωτεινούς σηματοδότες.
Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν τα σημαντικότερα και πιο επικίνδυνα σημεία της διαδρομής που ακολουθούν όσοι πηγαίνουν Κόρινθο.
Από εδώ ξεκινά η παράκαμψη (κουλουριώτικο μονοπάτι)
Σημάδι ευρωπαϊκού τύπου ότι υπάρχει λακκούβα... Είμαστε μπροστά!
Ο κάδος μάλλον είναι από το ΕΣΠΑ!
Διασταύρωση κουλουριώτικου μονοπατιού με νότιο παράδρομο της Νέας Εθνικής.
Οι ώρες αιχμής είναι και ώρες υπομονής...
Διασταύρωση νότιου παράδρομου με ΠΕΟΑΚ. Στην φωτογραφία το φορτηγό παραλίγο να συγκρουστεί με το κόκκινο Ι.Χ. Μία από τις πολλές καθημερινές στιγμές που ο Χάρος έχει πάει για καφέ.
Η ανυπαρξία του κράτους είναι αισθητή αφού ο νότιος παράδρομος δέχεται τεράστιο φορτίο λόγω της παράκαμψης και το ΥΠΕΧΩΔΕ ως αρμόδιο απλά πασάλειψε τον δρόμο με λίγο πίσσα. Τώρα που τα φορτηγά είναι δεκάδες και τα αυτοκίνητα εκατοντάδες φαίνεται πόσο καλό είναι το έργο και πόσα έκλεψε ο εργολάβος.