Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Απάντηση στο δημοσίευμα "Κριτική επί άρθρου και αναληθών /εσφαλμένων στοιχείων No 2"

Από: annyramath@yahoo.gr
Σας χαιρετώ και μάλιστα πολύ σύντομα, ζητώντας σας ένα μεγάλο συγνώμη για το πολύτιμο ηλεκτρονικό χώρο σας που καταλαμβάνω με το να απαντώ στον κύριο αναγνώστη. Καθώς με τις καλογραμμένες -από φιλολογικής άποψης- όντως, μα στείρες αντιπαραθέσεις του, δεν σχολίασε (και στα δυο αναρτημένα του κείμενα στα μπλογκς των Μεγάρων), την ουσία της αρχικής δημοσίευσης μου με τον τίτλο: "Πιθανόν, να είναι χαμένος ο έλεγχος, όταν δεν λέγονται και δεν υλοποιούνται οι αλήθειες." Ας είναι...
Είναι η δεύτερη και τελευταία φορά που θα απαντήσω στο κύριο αναγνώστη, ώστε να του επιδείξω -στο όνομα της αλήθειας πάντα- ότι η γαλλική, είτε η αγγλική κακομετάφραση, της διαδικτυακής μηχανής μεταφράσεως (καθώς ισχυρίζεται ο ίδιος), γράφει όσα έχω ήδη καταθέσει με τις δύο προηγούμενες δημοσιεύσεις των άρθρο/κειμένων μου. Και δεν αλλάζει τα αληθή δεδομένα, όσο κι αν ο ίδιος το επικαλείται.
Έτσι το ποιός από τους δυό μας, τώρα, καταθέτει αναληθή και εσφαλμένα στοιχεία; Μπορεί ο κάθε ένας να διαβάσει στις επίσημες ιστοσελίδες , του Βελγίου www.plan.be και την Ελληνική http://apografi.gov.gr/access, ώστε να συνάξει τα συμπεράσματά του.
Α, ναι! Και μια μικρή επισήμανση για την ορθή μετάφραση από την γαλλική γλώσσα στην ελληνική, για εκείνο, το τελευταίο κείμενο που μας παράθεσε ο κύριος αναγνώστης.
Πρωτότυπο κείμενο στα γαλλικά:
Le secteur des administrations publiques en Belgique emploie 828 000 personnes en 2009, soit 18,7% de I’emploi total.
Μετάφραση στα ελληνικά:
Ο δημόσιος τομέας στο Βέλγιο απασχόλησε 828 000 άτομα έως το 2009,
18,7% της συνολικής απασχόλησης.
Επιτρέψτε μου παρακαλώ, να θυμίσω στους αγαπητούς αναγνώστες σας, την ουσία του θέματος απ’ την δημοσίευση του άρθρου μου, που ο κύριος αναγνώστης, καταλόγισε σαν αναληθή και εσφαλμένα τα στοιχεία που πραγματευόταν. Η ουσία λοιπόν ήταν, για τη μεγάλη αιμορραγία που υφίσταται η ελληνική οικονομία απ’ την υπερπληθώρα των δημοσίων υπαλλήλων και την δυσλειτουργία των Δημοσίων υπηρεσιών που σαφέστατα καταταλαιπωρούν όλους μας.
Αναρωτιέμαι μόνο, γιατί τόση εμμονή να έχει ο κύριος αναγνώστης, με τα στοιχεία κι όχι με το καλύτερο μέλλον που θα πρέπει όλοι να οραματιζόμαστε για την Ελλάδα, (αλλά και να αγωνιζόμαστε γι αυτό το μέλλον που ανήκει στις νέες γενιές), από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε.
Με εκτίμηση.
Άννα Μ.