Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Πιθανών, να είναι χαμένος ο “έλεγχος”, όταν δεν λέγονται και δεν υλοποιούνται οι αλήθειες.

Από: annyramath@yahoo.gr
Παρακολουθώ με δέος, θα μπορούσα να γράψω, την αρνητική αντίδραση των πολιτών απέναντι σε πολιτικές σημαντικές αποφάσεις της παρούσας κυβέρνησης, ώστε να μπορέσει να “επιβιώσει” η Ελλάδα και να ξεπεράσει τη στημένη τρικλοποδιά (πείραμα ελεγχόμενης χρεοκοπίας) που της επέβαλε η Ε.Ε..
Δεν ξέρω εάν υπάρχει άλλο κράτος με τον πληθυσμό της Ελλάδας και τα πενιχρά οικονομικά έσοδα της χώρας, όπου να μπορεί να διατηρεί 1.200.000 Δημόσιους -επίσημα καταγραμμένους- υπαλλήλους;
Σαν παράδειγμα, η Ολλανδία και το Βέλγιο μαζί, με 26.000.000 πληθυσμό (απογραφή 2008), έχουν 400.000 Δημόσιους υπαλλήλους και ο Δημόσιος τομέας τους σαφέστατα λειτουργεί άψογα!
Εδώ, τι χρειαζόμαστε με δέκα, είτε έντεκα εκατομμύρια πληθυσμό, τούτη την υπερπληθώρα των Δημοσίων, και πόσο ακόμη θα μπορεί η χώρα να καλύπτει το μισθολόγιο, τις συντάξεις τους;
Λογικά, θα μου απαντήσετε ότι φταίει:- το πολιτικό πελατειακό σύστημα και η ανύπαρκτη ηλεκτρονική τεχνολογία, σχεδόν σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες.
Σωστά! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
Όμως, εφ’ όσων συμφωνούμε στα δύο κύρια σημεία του ογκωδέστατου αυτού οικονομικού προβλήματος, θα πρέπει να συμφωνήσουμε: πώς επιβάλετε να μειωθεί ο αριθμός των Δημόσιων υπαλλήλων και να καταργηθεί η λερναία ύδρα της γραφειοκρατία. Δεκάδες είναι, κάθε φορά, τα διάφορα χαρτιά που χρειάζονται για μια απλή υπόθεσή μας με το κράτος και μεγάλο το χάσιμο χρόνου για να τα συνάξουμε από διάφορες άλλες Δημόσιες υπηρεσίες καθώς απαιτούνται δυο-τρεις εργάσιμες ημέρες!
Η τεράστια οικονομική αφαίμαξη της χώρας, από ετούτο το δημοσιοϋπαλληλικό πρόβλημα, θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει εάν θέλουμε να μην κληροδοτήσουμε στις αυριανές γενιές –στα παιδιά και τα εγγόνια μας- μια κατεστραμμένη οικονομικά πατρίδα.
Παράλληλα βέβαια, με τις σημαντικές αλλαγές στο Δημόσιο τομέα, θα πρέπει να παρθούν και μάλιστα πάρα πολύ γρήγορα αναπτυξιακά μέτρα ώστε να μην βρεθούμε μπροστά σε αρνητικές εκπλήξεις για άλλη μία φορά… Διότι η θετική εξυγίανση του Δημοσίου θα μπορέσει να γίνει, μόνο όταν υπάρχει ο εργασιακός ιδιωτικός τομέας που θα απορροφήσει σχεδόν όλο τον αριθμό των ανέργων!
Η κυβέρνηση φυσικά, επιβάλλεται να θεσπίσει νόμους που να μην είναι μονομερείς, και τώρα που τα διάφορα φυσικά/πολιτικά παγκόσμια γεγονότα μας ευνοούν ας τρέξει για να φέρει χρήμα στη χώρα που θα την βοηθήσουν να μπει σένα μακροχρόνιο αναπτυξιακό πρόγραμμα.
Επιβάλλεται, τώρα επιβάλλεται να μην χαθούν οι ευκαιρίες που οι συγκυρίες έφεραν στη “ξεχαρβαλωμένη πόρτα” μας…