Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ν.Δ. ΝΙΚΟΥ ΚΑΝΤΕΡΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ-ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Απάντηση από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το θέμα διακοπής των εργασιών διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Μεγάρων-Αλεποχωρίου, έλαβε ο Βουλευτής Αττικής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, κ. Νίκος Καντερές. Ο Βουλευτής ενημέρωσε άμεσα, για την απάντηση του Υπουργού, τον Δήμαρχο Μεγάρων κύριο Μαρινάκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Κεφαλόπουλο.

Θυμίζουμε, ότι ο κ. Καντερές στην κοινοβουλευτική ερώτηση του προς το Υπουργείο Υποδομών είχε επισημάνει ότι, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί τo έργο διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Μεγάρων-Αλεποχωρίου, οι εργασίες σταμάτησαν από τον περασμένο Δεκέμβριο και ο δρόμος παρεδόθη και πάλι στην κυκλοφορία. Το έργο εγκαταλείφθηκε στο πιο επικίνδυνο στάδιό του, καθώς υπάρχουν σε τουλάχιστον 3 σημεία παρακάμψεις χωρίς φωτισμό, προειδοποιητικές πινακίδες πάνω σε τσιμεντένιες βάσεις με μεγάλα κενά μεταξύ τους, μισοτελειωμένα ρείθρα για τα νερά, υπερυψωμένα γεφυράκια χωρίς προστατευτικά, επικίνδυνα στενέματα του οδοστρώματος και τέλος όλο το οδόστρωμα είναι καλυμμένο με ένα πρόχειρο στρώμα ασφάλτου, το οποίο μέσα σε λίγες μόλις ημέρες άρχισε να αποκολλάται εξαιτίας των βροχών. Ο κύριος Καντερές, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο, που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να παραδοθεί ημιτελής στην κυκλοφορία, καθώς ήδη έχουν προκύψει σοβαρά τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές και θανάτους, ζήτησε να ενημερωθεί για τους λόγους που σταμάτησαν οι εργασίες του εν λόγω έργου και η λεωφόρος παρεδόθη στη κυκλοφορία σε ημιτελή κατάσταση. Παράλληλα ρώτησε, αν η Τροχαία Μεγάρων πραγματοποίησε τους απαραίτητους ελέγχους για την ασφάλεια της διαδρομής, τον φωτισμό του δρόμου, την σωστή σήμανση και τέλος αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του Κ.Ο.Κ.

Η απάντηση προς τον κύριο Καντερέ από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής – στην οποία παρέπεμψε το Υπουργείο τα ερωτήματα του Βουλευτή, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι όντως παρατηρείται καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου, καθώς κατά τους περασμένους μήνες εκκρεμούσε έλεγχος των συμπληρωματικών συμβάσεων κατασκευής το έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Κατά την περίοδο αυτή ο ανάδοχος εργολάβος δεν μπορούσε να πληρωθεί για τις εργασίες πού ήδη είχε πραγματοποιήσει, και κατά συνέπεια ανέστειλε προσωρινά την δραστηριότητα κατασκευής του έργου. Κανένα τμήμα του έργου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο της απάντησης, και η προθεσμία παράδοσης του έργου προβλέπεται να παραταθεί πέραν τις 31 Μαρτίου 2011, που ήταν η αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσης του. Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής στο εν τω μεταξύ επιβλέπει με μηχανικούς την κατάσταση του ημιτελούς έργου και σε συνεργασία με την τροχαία Μεγάρων αντιμετωπίζει την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.