Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ

Από: zampiak@gmail.com
Προς την Δημοτική Αρχή, τις Δημοτικές Παρατάξεις, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ανήμερα των Φώτων (6/1/11), στις 9 το πρωί ασυνείδητοι, επικίνδυνοι και  κατ’ όνομα μόνο άνθρωποι, «μοίρασαν» φόλες με φρέσκο κιμά και ισχυρότατο δηλητήριο (αλήθεια από πού το προμηθεύονται;), πάνω από τις γραμμές στην οδό Κανάρη και Κολοκοτρώνη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 5 σκυλιών, εκ των οποίων 2 ήταν ζώα συντροφιάς και 3 αδέσποτα ζώα συντροφιάς  φροντισμένα από περίοικους και άκακα. Στο θάνατο επίσης τα ακολούθησαν – από όσα βρέθηκαν – 3 γατάκια και πουλιά (καρακάξες, δεκοχτούρες, σπουργίτια), πριν προλάβουν να μαζευτούν οι φόλες. Τα δύο σκυλιά και τα γατάκια ήταν στειρωμένα από πρόσφατο πρόγραμμα φιλοζωικού Σωματείου υπό την αιγίδα του Δήμου  και                                                                                                 επανατοποθετημένα όπως προβλέπει ο νόμος στο χώρο τους, αλλά κάποιοι αποφάσισαν ν’ ακυρώσουν και αυτήν την σε θετική κατεύθυνση ενέργεια. Να σημειωθεί ότι ο Ν 3170/29.7.2003 προβλέπει κυρώσεις σε περιπτώσεις που εκδηλώνονται ενέργειες σε βάρος ζώων:

● Οποιος φονεύει, κακοποιεί, βασανίζει ζώα…. Τιμωρείται με φυλάκιση 6 μηνών και χρηματική ποινή μέχρι 1500 ευρώ
● Οποιος τραυματίζει ή θανατώνει ζώο που ανήκει σε άλλον …τιμωρείται με φυλάκιση 2 χρόνων
● Ο κάθε πολίτης μπορεί να απευθυνθεί και να ζητήσει προστασία:
στον εισαγγελέα ακροάσεων και στο Αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του.

Με βάση τον νόμο αρμόδιοι για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων είναι μόνο οι Δήμοι και ζωοφιλικά σωματεία σε συνεργασία με τους δήμους,  από άτομα που διαθέτουν εκπαίδευση και εμπειρία. Κατά την αιχμαλωσία και την περισυλλογή των ζώων απαγορεύεται η κακομεταχείριση τους. 
Επισημαίνουμε εμείς οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ευζωία και καλή υγεία των αδέσποτων ζώων, προσπάθεια που συνδέεται με την εξυγίανση της περιοχής δια της φροντίδας των ζώων σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και κτηνιάτρους, προσβλέποντας και στην ενεργότερη συνέχιση της υποστήριξης του Δήμου.
Προβαίνουμε στην καταγγελία αυτή αφ’ ενός για  να αποτραπούν στο μέλλον τέτοιες βαρβαρότητες, που δεν τιμούν τον πολιτισμό και την ανθρώπινη υπόσταση κι αφ’ εταίρου για να ενταθούν οι προσπάθειες των κατοίκων, των φορέων της περιοχής, του Δήμου και του Αστυνομικού τμήματος στην εφαρμογή του νόμου για όσους  ασκούν αυτό το  φρικαλέο και επικίνδυνο  «σπόρ», δεδομένου ότι στους χώρους που αφήνουν τις φόλες τους ΠΑΙΖΟΥΝ  ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ( που μπορεί να έρθουν σ’ επαφή με το δηλητήριο) και μαζεύουν χόρτα άνθρωποι. Ελπίζουμε στην ευαισθητοποίηση σας ως προς την λήψη μέτρων και  στην ενημέρωση του κόσμου, πριν συμβούν ίσως χειρότερα.

Κάτοικοι της περιοχής...