Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:

*** 5.700.000 ***

ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ: ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΠΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!

Νεκρική σιγή τηρούσαν οι τοπικές εφημερίδες τόσα χρόνια για τα οικονομικά του δήμου. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την διοίκηση του δήμου για οτιδήποτε αν δεν έχει στοιχεία αλλά τα ερωτήματα και η απαίτηση για εξηγήσεις είναι μέρος της δημοκρατίας.
Το χρέος δεν είναι κάτι καλό αλλά μερικές φορές δεν μπορεί να αποφεύγεται. Το παράξενο θα ήταν ο δήμος να μην χρωστούσε, αλλά οι περισσότεροι ΟΤΑ είναι χρεωμένοι. Εδώ είναι χρεωμένο το κράτος και οι επόμενες 4 γενιές.
Τι θα γίνει όμως με τις οφειλές που 1-1-2011 θα έρχονται από το 2010; Και αυτό το λέμε γιατί αποκλείεται ο δήμος να εξωφλήσει άπαντες στις 31-12-2010! Τουλάχιστον αυτό λέει η λογική. Πολλοί Μεγαρίτες περιμένουν τα χρωστούμενα από τον δήμο. Και αν αυτά τα χρήματα δοθούν θα ανακουφιστεί η αγορά μας!
Τι να έχει στο μυαλό του ο Γιάννης Μαρινάκης; Ποιός θα είναι ο επόμενος αντίδημαρχος οικονομικών; Τι χρέη έρχονται (αν έρχονται) από τον δήμο Νέας Περάμου; Τι ρόλο θα παίξει η αρμόδια ελεγκτική επιτροπή για τα οικονομικά που επιβάλλει ο νόμος του Καλλικράτη;
Σε αυτά και πολλά άλλα θα περιμένουμε απαντήσεις από το νέο έτος.