Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΦΟΥΝΤΩΣΕ Η ΚΟΠΡΙΑ, ΦΟΥΝΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2tmZ1Uu1SG9MFS4HWXk_BluohglUwieurekAalPBdVDIQUckwm6z_mmlxgsRNXVCZfqzOmVxv6io4Ea1J_WXyiqcdx7FtXOy-1it0u_0aTYVDVynwf-bIx8qAC78bkHkaQZ_BLIXx4Hg/s400/%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%9A%CE%91%CE%93%CE%99%CE%91.JPG
Από το εργοστάσιο κοπριάς στην ΒΙ. ΠΕ. Μεγάρων ξεκίνησε η δεύτερη πυρκαγιά το μεσημέρι της Κυριακής 18 Ιουλίου. Η πρώτη ήταν πλησίον του ΧΥΤΑ και κατασβέστηκε άμεσα.
Η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα (5 μποφόρ επικρατούσαν περίπου) δημιούργησαν τις φλόγες. Έπειτα μία στέγη φούντωσε, σηκώθηκε από το αέρα και έτσι φούντωσε και το βουνό!!!
Ο άνεμος που φυσούσε ήταν βορειοδυτικός, δηλαδή κόντρα. Αυτό εμπόδισε να ανέβει η φωτιά γρήγορα προς την κορυφογραμμή.
Λόγω της πολύ υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς βάση της ημερήσιας πρόβλεψης της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, όλος ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε. Δυνάμεις από την Ελευσίνα, τον Πειραιά, η ΕΜΑΚ με πεζοπόρο μετέβησαν στο συμβάν. Ακόμα και το όχημα της πυροσβεστικής από τον Καβελάρη κατέβηκε!
Την διαφορά έκαναν οι πυροσβέστες και εθελοντές που έδωσαν μάχη για να μεταφέρουν σωλήνες στο βουνό προκειμένου να μην επεκταθούν οι εστίες βόρεια και είχαμε άλλες ιστορίες... Το οδικό δίκτυο ήταν αβατο και σε μερικά σημεία ανύπαρκτο.
Τα canadair έκαναν 4 ρίψεις και το ελικόπτερο τύπου έρικσον 6 φορές άδειασε τον κάδο του επιτυχημένα και αποτελεσματικά.
Η πολιτική προστασία εντός της ημέρας άλλαξε την επικινδυνότητα και από 3 την έξανε 4 ενημερώνοντας τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο σταθμός της πυροσβεστικής της πόλης μας βρίσκεται σε ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ.
Ο ΤΡΕΛΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ...