Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ που οργανώνουν μαζί κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ευρωπαϊκή Ένωση

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Μην πιστεύεις όσα σου λένε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα αν δεν παρθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα» .
Σου λένε ψέματα. Θέλουν να σε φοβίσουν για να μην αντιδράσεις στην οργανωμένη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος.
Λένε για άδεια ταμεία αλλά σου κρύβουν
ότι υπάρχει τεράστιος πλούτος στα χέρια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλέμπορων. Πλούτος που προέρχεται από τη δουλειά εκατομμυρίων εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών. Πλούτος που τον κλέβει η πλουτοκρατία, γιατί έχει στα χέρια της τα μέσα παραγωγής (εργοστάσια, πλοία, τράπεζες, μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις) και γιατί ελέγχει το κράτος. Τα συμφέροντα της υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
ότι μόνο το 2009, η ΝΔ έδωσε 50,4 δις ευρώ κρατικές χρηματοδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις και για το 2010, το ΠΑΣΟΚ τους υπόσχεται άλλα 26 δις ευρώ
Αυξάνουν τη δική σου φορολογία αλλά σου κρύβουν
ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μείωσαν το συντελεστή φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών από το 40% στο 25% και οι μεγαλοεπιχειρηματίες κέρδισαν 6,6 δις ευρώ φόρους μόνο την τελευταία 5ετία. Τώρα το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται να το μειώσει στο 20% μέχρι το 2012.
ότι το 1ο εννιάμηνο του 2009, τα κέρδη 166 μεγάλων επιχειρήσεων ξεπέρασαν τα 11,5 δις ευρώ. Υπάρχουν και ζημιογόνες εταιρείες. Θα τις εξαγοράσουν οι κερδοφόρες. Στον καπιταλισμό, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και ο πλούτος συγκεντρώνεται σε ολοένα λιγότερα χέρια
Κινδυνολογούν καθημερινά αλλά σου κρύβουν το κύριο:
μοναδικός στόχος τους είναι να πληρώσεις εσύ την κρίση και τα ελλείμματα. Τα μέτρα, που προωθούν μαζί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι:
● αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα τσιγάρα, τα ποτά και τα καύσιμα.
● εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο δημόσιο τομέα.
● εφαρμογή της Συνθήκης Μπολκεστάιν.
● περικοπές επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10%.
● συρρίκνωση του σημερινού αφορολόγητου ορίου (12.000 ευρώ το χρόνο) για μισθωτούς και συνταξιούχους. Αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου.
Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς τα ελλείμματα. Τα δημιούργησαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος και αυτοί πρέπει να τα πληρώσουν.
Παραμερίστε τον εργοδοτικό και δικομματικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί την υποταγή στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ελάτε μαζί μας για να διεκδικήσουμε μαζί:
● Να φορολογηθούν τώρα με 45% τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.
● ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας. Επιδότηση των ανέργων για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία
● Αφορολόγητο 40.000 ευρώ για κάθε οικογένεια, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
● κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση όλων των διοδίων.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Πέμπτη 11 Φλεβάρη