Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Αγαπητοί bloggers του Megara Press,
θα ήθελα να αναφέρω κάτι το οποίο με προβλημάτισε πριν κάποιες μέρες και θα ήθελα επίσης την γνώμη σας πάνω σε αυτό.
Πρόκειται για έναν άνθρωπο,συμπατριώτη μας εάν δεν κάνω λάθος που μία περιτριγυρίζει στο Φόρο και μία βρίσκεσαι μπροστά στο μπουγατσοπωλείο "Το Σερραικόν" στην Π.Ε.Ο.Α.Κ. βρίζοντας τους περαστικούς, φωνάζοντας και ουρλιάζοντας σαν να είναι επιληπτικός.
Όλοι πλέον γνωρίζουμε πως ο άνθρωπος αυτός "δεν στέκει στα καλά του".
Το θέμα τώρα είναι τι είδους αντίκτυπο μπορεί να έχει σε όλους εμάς ένας τρελός που κυκλοφορεί ελεύθερος σε ένα τόσο κεντρικό δρόμο.
Δεν θα μπορούσε άραγε να προκαλέσει ένα τροχαίο ατύχημα;
Και κάτι άλλο, σκεφτείτε τι θα μπορούσε να συμβεί εάν βρισκόταν στα χέρια του ένα όπλο. Θυμηθείτε κάποτε τι είχε γίνει με ένα τρελό συμπατριώτη μας που πυροβολούσε όποιον έβρισκε μπροστά του, σκοτώνοντας μάλιστα δύο νέους ανθρώπους. Όλοι είχαμε κλωνιστεί τότε από αυτό το συμβάν.
Αλλά βλέπω πως το πάθημα δεν μας έγινε μάθημα, δεν θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο;
Μήπως πρέπει η δημοτική αρχή να μεριμνήσει για αυτό τον άνθρωπο, κλείνοντάς τον σε κάποια ψυχιατρική κλινική πριν να συμβεί το κακό;
Αυτά είχα να πω, θεωρήστε το σαν μια αναφορά ή σαν μια απορία σε κάτι που συμβαίνει και κανείς δεν δίνει σημασία.
MEGARA PRESS: Είναι λίγο υπερβολικό να λέμε ότι κινδυνεύουμε αν το παιδί αυτό πιάσει όπλο στα χέρια του. Αφενός αυτό είναι απίθανο γιατί στην περιοχή μας προς το παρόν (!) δεν κυκλοφορούν τα όπλα τόσο εύκολα, αφετέρου το πιθανότερο που μπορεί να συμβεί είναι να κινδυνεύσει το ίδιο το παιδί από τα διερχόμενα οχήματα. Η περίπτωση των δύο νέων που πυροβολήθηκαν δεν μπορεί να συγκριθεί με την περίπτωση του παιδιού αυτού. Είναι άκακος, γνωρίζει τα πάντα και ξέρει να προστατεύσει τον εαυτό του.
Το θέμα είναι το εξής: νοιαζόμαστε για τον άνθρωπο που έχει αυτή την ιδιαιτερότητα ή για την εικόνα ενός παιδιού που φωνάζει και φέρεται αλλοπρόσαλα;
Πάντως πριν επέμβει η δημοτική αρχή, ή οποιαδήποτε άλλη αρχή, θα πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες του οικογενειακού περιβάλλοντος. Κανείς δεν φύτρωσε! Σίγουρα θα υπάρχουν συγγενείς του παιδιού αυτού, αν όχι πρώτου βαθμού τουλάχιστον δευτέρου. Οφείλουν να τον περιθάλψουν.
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Με κατεύθυνση προς τον Φόρο 5 αυτοκίνητα περνούσαν μπροστά από το νεκροταφείο. Πάνω στο πεζοδρόμιο ήταν το παιδί στο οποίο αναφέρεστε και ως συνήθως φώναζε στους περαστικούς. Ξαφνικά το ένα από τα 5 αυτοκίνητα (HONDA CIVIC ΜΑΥΡΟ 3ΘΥΡΟ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ) έκανε έναν ελιγμό προς το παιδί και επανήλθε της πορείας του... Τα συμπεράσματα δικά σας...