Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Στο αέρα βρίσκονται 13 νέα τμήματα ΤΕΙ

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ e-mail ΤΟΥ.
Συνάντηση

Κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών των ΤΕΙ (ΟΣΕΠ), ο υπουργός Παιδείας αναγνώρισε ότι στην πολιτική ίδρυσης νέων Τμημάτων «έχουν γίνει λάθη διαχρονικά, που βαρύνουν όλες τις πολιτικές παρατάξεις και όλες τις κυβερνήσεις», ενώ τόνισε πως «δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζουμε Τμήματα ΤΕΙ χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας είτε τις τοπικές ανάγκες είτε τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς διότι, με αυτόν τον τρόπο, κάνουμε μικροπολιτική και όχι πολιτική προς όφελος της χώρας».
Σημειώνεται ότι η ίδρυση νέων Τμημάτων αποτελεί «αγαπημένη συνήθεια» της εκάστοτε ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία με το? βλέμμα στις κάλπες, υποκύπτει σε πιέσεις βουλευτών και τοπικών παραγόντων.
Στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο περιλαμβάνονται 3 νέα Τμήματα ΑΕΙ, εκ των οποίων τα 2 θα λειτουργήσουν στην Κομοτηνή (ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην υπουργού Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδη) και 13 Τμήματα ΤΕΙ, εκ των οποίων το 1 έχει ως έδρα την Καρδίτσα (πατρίδα του υφυπουργού Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρου).
Πέρυσι, εξάλλου, τα 2 από τα 4 Τμήματα ΑΕΙ με τη μεγαλύτερη αύξηση εισακτέων είχαν έδρα την Κομοτηνή, ενώ φέτος ο νέος υπουργός Παιδείας φαίνεται πως? θυμήθηκε τη γενέτειρά του Πάτρα (εκλέγεται στην Β΄ Αθηνών), το Πανεπιστήμιο της οποίας πριμοδότησε με 160 επιπλέον θέσεις.

Στρεβλώσεις
Οι στρεβλώσεις από την άκριτη αποκέντρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι πολλαπλές. Όπως τόνισε στην «Η» ο πρόεδρος της ΟΣΕΠ κ. Γιάννης Τσάκνης, από τα 13 Τμήματα ΤΕΙ που θα δεχθούν για πρώτη φορά φοιτητές τον Σεπτέμβριο μόλις σε ένα...Αρχιτεκτονικής στις Σέρρες... έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία του.

«Εξακολουθούν να γίνονται άκριτα Τμήματα που δεν έχουν ούτε υποδομές ούτε εκπαιδευτικό προσωπικό. Γι΄ αυτό προτείναμε και συμφώνησε και ο υπουργός να γίνει μια επιτροπή χωροταξικού σχεδιασμού...», σημείωσε ο κ. Τσάκνης.

Η επιτροπή θα εξετάσει και την «τύχη» πολλών υπαρχόντων τμημάτων τα οποία, μετά την καθιέρωση της βάσης του «10», έχουν μείνει χωρίς φοιτητές. Πρόκειται κυρίως για γεωπονικά Τμήματα ΤΕΙ (φυτικής και ζωικής παραγωγής), ιχθυοκαλλιέργειας και τουριστικών επιχειρήσεων σε πόλεις, όπως είναι Φλώρινα, Κρήτη, Καλαμάτα, Μεσολόγγι, Μουδανιά και Ηγουμενίτσα, τα οποία κινδυνεύουν με «λουκέτο».
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ!!!
ΞΥΠΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕ!!
ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!
ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ....
ΚΥΡΙΟΙ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ....
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ..ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ...

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ BLOGGER ΘΕΣΤΕΤΟ ΩΣ ΘΕΜΑ...ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...