Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ G20

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΤΙΝΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ προς τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1.Εξωτερικών
2.Οικονομίας

ΘΕΜΑ: Ερωτηματικά για τη στάση μας απέναντι στο “κλαμπ των 20”
Οι πολίτες αναρωτιούνται για τη νομιμότητα της λειτουργίας “κλαμπ” χωρών και οργανισμών που έχουν αυτοανακηρυχθεί σε ρυθμιστές της παγκόσμιας οικονομίας στη βάση του μεγέθους των οικονομιών τους. Η ύπαρξη των G7 ή G8 ή G20 είναι απόδειξη ότι η πλειοψηφία των πληθυσμών της Γης σταθερά απογυμνώνεται από δημοκρατικές κατακτήσεις και η ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να αντιδρά σε αυτή την κατάσταση αφού συμφωνεί, στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), να αντιπροσωπευθεί στη συνάντηση των G20 από τρείς χώρες μέλη της ΕΕ και τον Πρόεδρο της.
Οι πολίτες μας γνωρίζουν ποιός είναι ο πρωθυπουργός και οι διάφοροι υπουργοί – πως σκέπτονται, πως ενεργούν, ποιοί είναι οι στόχοι τους. Οι νόμοι που σχεδιάζουν περνούν από τον έλεγχο των αντιπροσώπων τους, στη Βουλή, στις αρμόδιες επιτροπές, από τη δοκιμασία της κοινής γνώμης. Έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες, στις εκλογές, να τους κρίνουν για το πόσο ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της πλειοψηφίας. Όμως, ποιός γνωρίζει τις δια-εθνικές γραφειοκρατίες που επεξεργάζονται τις αποφάσεις των G7 ή G8 ή G20 και σε ποιόν λογοδοτούν; Διαθέτουν τεράστια εξουσία χωρίς λογοδοσία.
Με τη συμμετοχή της εκλεγμένης μας κυβέρνησης, μέσω της ΕΕ, σε αυτή τη φάρσα είναι σαν να προδίδουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Εκλεγόμαστε για να νομοθετούμε για τους πολίτες της χώρας μας, όχι για να αποδεχόμαστε τους νόμους και τις “ντιρεκτίβες” ανθρώπων, όπως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που λογοδοτούν σε κανέναν. Δεν υποχρεώνεται η ΕΕ και η Ελλάδα να λογοδοτήσει στις 31.03.2009 στους G20 για την πορεία της εφαρμογής των μέτρων που αποφασίστηκαν στη συνάντηση της Ουάσινγκτον. Οι αποφάσεις αυτής της συνάντησης έχουν τεράστιες προεκτάσεις για τον απλό πολίτη της χώρας μας και της ΕΕ.
Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:
1. Έχουν αντισταθεί ή σκέπτονται να αντισταθούν στις λειτουργίες αυτών των υπερ-εθνικών ομάδων χωρών ή να προβάλλουν αντιρρήσεις για τη συμμετοχή της ΕΕ στους G20, στην επόμενη συνάντηση τους, Απρίλη 2009;
2. Πιστεύουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες αυτής της χώρας με το να αποδέχονται τα προστάγματα καρτέλ χωρών που είναι καταρχήν υπεύθυνες για την τρέχουσα χρηματο-πιστωτική κρίση;
Αχαρνές, 09.01.2009
Ο Ερωτών Βουλευτής Ντίνος Βρεττός