Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΟΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ BLOG

Από: "ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΟΣ" nproodos@otenet.gr
Αγαπητοί Blogger
Σχετικά με τη απορία που διατυπώσατε, για την κυκλοφορία του τοπικού τύπου, πως διανέμεται και πως καταγράφεται η «πρωτιά», θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τη δική μας εμπειρία από το μικρό διάστημα λειτουργίας μας.
Κατ’ αρχάς, δεν υπάρχει ένας κεντρικός διανομέας για όλα τα τοπικά έντυπα που να καταγράφει πόσα φύλλα άφησε στα σημεία πώλησης και πόσα επιστράφηκαν.
Κάθε εφημερίδα, κάθε εβδομάδα, διανέμει μόνη της τα φύλλα στα σημεία πώλησης που επιλέγει η ίδια, τα οποία διαφοροποιούνται από εφημερίδα σε εφημερίδα.
Πρέπει να σημειώσουμε ακόμη, ότι δεν είναι γνωστός ο αριθμός των φύλλων που τυπώνει εβδομαδιαίως κάθε έντυπο.
Συνοψίζοντας, δεν μπορεί να υπάρξει μέτρο σύγκρισης στις πωλήσεις, συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει και αντικειμενική «πρωτιά».
Κάθε εφημερίδα, με βάση των πωλήσεών της επί των φύλλων που έχει τυπώσει, μπορεί να «ανακηρυχτεί» πρώτη ή δεύτερη.
Η απάντηση λοιπόν, στο ερώτημα: «Σε ποιον ανήκει η πρωτιά» δεν μπορεί να δοθεί με σιγουριά, γιατί, για τα δεδομένα του καθ’ ενός, είναι διαφορετική.
Η ιδέα πάντως ενός κεντρικού διανομέα, αν και μακρινή για τα δεδομένα των Μεγάρων, είναι κάτι που ως εφημερίδα θα το στηρίζαμε εάν υπήρχε προοπτική υλοποίησής του.
Υ.Γ.1: Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους του megara-press, που μας στήριξαν με την ψήφο τους στη πρόσφατη δημοσκόπηση που έκανε το blog, αν και υπήρξε απ’ ότι μάθαμε αλλοίωση των αποτελεσμάτων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι βγάλαμε τα συμπεράσματά μας από τις ενέργειες αυτές.
Υ.Γ.2: Συνεχίστε τη πολύ καλή δουλειά που κάνετε.
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία
Μάριος Ρεντίφης
Διευθυντής εφ. «ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΟΣ»
Megara press: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΛΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ E-MAILS ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ.