Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΜΕ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

Δεν υπάρχει ένας που να μην έχει απορρήσει τουλάχιστον με τις θερμοκρασίες που επικρατούν αυτήν την εποχή. Οι πιο ευαισθητοποιημένοι μάλιστα προβληματίζονται για αυτά που θα ακολουθήσουν στο μέλλον όσο αφορά τις κλιματικές συνθήκες. Οι μεγάλοι θυμούνται και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η φύση έχει αλλάξει και αντιδρά στον πολυετή βιασμό της απο το καταναλωτικό ανθρώπινο ον. Ακολουθεί απόσπασμα απο ηλεκτρονικό μήνυμα της Greenpeace:
Ενεργειακή Επανάσταση όσο είναι καιρός!
"Θέλεις κάποια μέρα να αντικρίσουμε κατάματα τα παιδιά μας και να ομολογήσουμε ότι είχαμε την ευκαιρία, αλλά μας έλειπε το θάρρος, ότι είχαμε την τεχνολογία, αλλά μας έλειπε το όραμα... Η Greenpeace δείχνει το όραμα για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών και της οικονομικής κρίσης."
Προσέξατε οτι οι άνθρωποι αναφέρονται και στην οικονομική κρίση; Και αυτό το συνδέουν με το θάρρος και την αποφασιστικότητα που χρειάζονται και οι δύο προκλήσεις της εποχής μας. Ποτέ άλλοτε η φύση δεν έχει χτυπήσει καμπανάκια. Κοιτάζοντας το θερμόμετρο και την ημερομηνία και σκεπτόμενοι την διαρκή ανομβρία (και να έριξε βροχή πριν μέρες με τα 30αρια εξατμίζεται) πρέπει να προβληματιστούμε και με θάρρος να σηκώσουμε ανάστημα. Δείτε το παρακάτω βίντεο.