Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

Ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα των τελευταίων δεκαετιών, κυρίως από την δεκαετία του '80 και μετά, είναι αυτό των ναρκωτικών. Στην πόλη μας όλοι ξέρουμε οτι το πρόβλημα υφίσταται και αρκετοί από εμάς ξέρουμε και ποιοί είναι αυτοί που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Δεν είναι γνωστοί μόνο από την φημολογία αλλά και από το γεγονός οτι κυκλοφορούν στους δρόμους ζητώντας κυρίως χρήματα για να αγοράσουν την δόση τους ή τσιγάρα.
Αυτή είναι μια εικόνα που δεν τιμά καμία πόλη πόσο μάλλον την δική μας που οι περισσότεροι από εμάς την αγαπάμε και θέλουμε να έχει μια καλή εικόνα. Οι χρήστες που κυκλοφορούν είναι γνωστοί καθώς είναι πρόσωπα που κυκλοφορούν συνέχεια στους δρόμους. Πως θα μπορούσε η κοινωνία μας να δείξει οτι ειναι ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα και οτι έχει τον τρόπο να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα; Πάντως σίγουρα ο τρόπος δεν είναι να κλείνουμε την πόρτα μας ή να τους βοηθάμε οικονομικά.
Ένας σωστός τρόπος είναι να δημιουργηθεί μια μονάδα σαν τον γνώστο μας Ο.ΚΑ.ΝΑ. ή έστω και παράρτημα του προαναφερόμενου οργανισμού, όπου εκεί όλοι οι χρήστες θα ακολουθούν θεραπεία και επανένταξη. Ίσως κάποιοι να σκεφτούν ότι είναι πολύ μικρή η πόλη για να δημιουργηθεί μια τέτοια μονάδα. Αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του προβλήματος που είναι τεράστιο, κρίνεται απαραίτητο. Απλά η κοινωνία μας είναι κλειστή και κρύβει πολλά...