Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΒΟΥΡΚΑΡΙ, ΤΕΙΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ!

Η τριάδα "φορέας για την προστασία του Βουρκαρίου", "εθελοντική ομάδα ΚΟΥΡΟΣ" και "ιστορικό τείχος Αγίας Τρίαδας" είναι οι υπεύθυνοι που η Μεγαρίδα ακούστηκε για καλό σε όλη την χώρα!
Στις 14 Ιουλίου η καλοκαιρινή ησυχία "χάλασε" από τα θαμνοκοπτικά μηχανήματα μερικών εθελοντών που άφησαν τις οικογένειες τους (κάποιοι τις πήραν κοντά) και την ξεκούραση από την εργασία τους προκειμένου να καθαρίσουν το ιστορικό τείχος της Αγίας Τριάδας στο Βουρκάρι.
Εδώ και αρκετό καιρό το τείχος φωτίζεται από προβολείς που έχουν τοποθετηθεί στην ανατολική πλευρά. Τα χορτάρια και οι θάμνοι δεν επέτρεπαν στο μνημείο να φωτιστεί όπως του αρμόζει. Οι εθελοντές επενέβησαν και το τοπίο άλλαξε.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1E7dVFybxFhhjevL4iGBwZSfCrFv3NChiun3T3s4jFrisheOxIN-zEjqpHc2-QlTu48DsCPfWX46UhUInfs37ocC5p6WeO7Dy6TkGGhZ2ZhqYip9n53C5gAd_JArXTjIA0wYsEo1iAmM/s1600/teixos.JPG
Οι διαχειριστές του ιστολογίου του Βουρκαρίου έστειλαν φωτογραφίες και κείμενο από την εκδήλωση στην zougla.gr (έναν από τους διασημότερους ιστότοπους) το οποίο και τα δημοσίευσε. Έτσι, τα Μέγαρα προβλήθηκαν πανελλαδικά αποδεικνύοντας ότι έχουμε φορείς και ανθρώπους που σέβονται το περιβάλλον και την ιστορία μας.
(πατήστε εδώ για να δείτε το δημοσίευμα του zougla.gr)
Θέλουμε πολλές προβολές και πολλές εκδηλώσεις σαν και αυτήν για να καλύψουμε την ντροπή της χωματερής και των εγκλημάτων που διαπράττονται καθημερινά στο φυσικό περιβάλλον της Μεγαρίδας.
Στην εκδήλωση αναφέρθηκαν όλες οι τοπικές εφημερίδες με πολύ καλά λόγια.Οι... Κούροι - πρωταγωνιστές ή αλλιώς "οι εθελοντές με τα κοπτικά" μετά το τέλος του καθαρισμού. Έδωσαν ραντεβού για ένα δεύτερο ημίχρονο μέχρι τέλος Ιουλίου για τα "μερεμέτια"! Πίσω τους το πυροσβεστικό όχημα που ήταν εκεί για κάθε ενδεχόμενο...