Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΙΚΩΝ ΔΕΝΔΡΟΦΤΕΥΣΕΩΝ!

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ
Στην Αθήνα τα ΜΜΕ, οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι και οι ενεργοί πολίτες ασχολούνται αυτή την περίοδο με το πως θα κάνουν την Αθήνα περισσότερη πράσινη. Εμείς στα Μέγαρα δεν κάνουμε δενδροφυτεύσεις και όταν κάνουμε τις παρατάμε στο έλεος του Θεού. Ο Θεός όμως έδωσε την φύση για να την περιποιούμαστε.
Οι φωτογραφίες είναι από την δενδροφύτευση 840 δενδυλλίων πριν έναν χρόνο ακριβώς (15 Μαρτίου 2009) στην δυτική είσοδο της Βαρέας από το ΤΟπικό ΣΥμβούλιο Νέων με την υποστήριξη της ΔΕΣΦΑ. Ανακοινώσεις μπήκαν στον τοπικό τύπο, οι τοπικοί δημοσιογράφοι κάλυψαν (!) την εκδήλωση, επίσημοι πήραν κάποιο οικολογικό μέσο μεταφοράς ή τα πόδια τους και όλα προβλήθηκαν όπως έπρεπε για να πραγματοποιηθεί η δενδροφύτευση του αιώνα! Όλοι καμάρωσαν που το ΤΟΣΥΝ ανέλαβε μια ωραία πρωτοβουλία.


ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ!
Η απόλυτη ζούγκλα! Κανείς δεν νοιάστηκε παρά μόνο η μητέρα φύση. Χορτάρια και δενδρύλλια έχουν γίνει ένα. Κάνενας "νέος" δεν φρόντισε να πάρει ένα θαμνοκοπτικό και να καθαρίσει την περιοχή. Φυσικά και ο δήμος αδιαφόρησε.
Λίγο υψηλότερα από το σημείο τοποθετήθηκε και μια πλαστική δεξαμενή με το αυτοκόλλητο της ΔΕΣΦΑ υποτίθεται για να ποτίζονται αυτά που φυτεύτηκαν.
Όπως όλα δείχνουν η εκδήλωση έγινε για την προβολή του ΤΟΣΥΝ, της ΔΕΣΦΑ που ήθελε να δείξει έναν καλό εταιρικό κοινωνικό χαρακτήρα (για να μην λέμε ότι μόνο μάς βρωμίζουν) και των επισήμων που δεν είναι άλλοι από τους υποψήφιους πολιτευτές της πόλης των Μεγάρων... Και οι τελευταίοι είναι αυτοί που έτρεξαν, δήλωσαν, σήκωσαν τα μανίκια και έσκαψαν για να περάσουν στους άλλους νέους που δεν ανήκουν στο ΤΟΣΥΝ το περιβαλλοντικό μήνυμα. Το ίδιο μεσημέρι είχαν επιστρέψει στις συνήθειες τους σκίζοντας τις μπριτζόλες και μαρσάροντας τα χαμηλών ρύπων τζιπ ή κουπέ τους.
Ο Υμηττός και η Πεντέλη πρασινίζουν από πραγματικές ενέργειες εθελοντών που φροντίζουν αυτά που φυτεύουν όλο τον χρόνο. Μπορεί και εκεί να υπάρχουν συμφέροντα αλλά το ορατό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από το δικό μας.