Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ο ΣΚΑΪ ΚΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ "ECO NEWS" ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ...

Ήταν Τετάρτη 4 Μαρτίου, ώρα μεσημβρινή, όταν λάβαμε ένα μηνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο με τιτλο "φανάρια Μέγαρα". Το όνομα και το επώνυμο του αποστολέα ήταν ακριβώς ίδιο με αυτό της παρουσιάστριας της εκπομπής "Eco News" του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Η εκπομπή αυτή ασχολείται με θέματα που αφορούν το περιβάλλον και πρόσφατα συνεργείο είχε επισκεφθεί και προέβαλλε τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου.
Στο μήνυμα που λάβαμε, και το οποίο κακώς απαντήθηκε από ότι φάνηκε στην συνέχεια, η κ. Χριστοφιλίδου ζήτησε επικοινωνία προκειμένου να ενημερωθεί για τον κόμβο της ξεφτίλας (Φόρος) καθώς από τον δήμο δεν υπήρχε σαφή εξήγηση αν εκεί υπάρχουν φανάρια ή όχι...
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΙΔΟΥ
Η απάντηση μας έγινε μέσα από το φωτογραφικό ρεπορτάζ. Επικοινωνία τηλεφωνική δεν είχαμε και έτσι συνεργείο της εκπομπής την Παρασκευή "κατηφόρισε" την Παρασκευή 6 Μαρτίου προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ για τον κόμβο της ξεφτίλας, το κυκλοφοριακό της πόλης, το κακό οδικό δίκτυο, την ελλειπή σήμανση και την έλλειψη φωτεινών σηματοδοτών! Δηλαδή για όλα όσα φωνάζουμε και έχουμε επανειλλημένα γράψει σε αυτό το ιστολόγιο! Η εκπομπή προβλήθηκε την ίδια ημέρα και μίλησαν ο δήμαρχος κ. Στρατιώτης, ο κ. Βαρελάς από την "Κίνηση Πολιτών" και απλοί πολίτες.
Πώς όμως συνδέεται το ρεπορτάζ για το κυκλοφοριακό χάος της πόλης μας με το περιβάλλον; Η απάντηση είναι: "ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΒΙΒΛΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ". Δείτε την εκπομπή και θα καταλάβετε... Όσο και να θέλουμε να αδιαφορήσουμε ώς Έλληνες, ως Ευρωπαίοι θα αναγκαστούμε να κάνουμε όσα χρειάζονται για να βελτιωθεί η κυκλοφορία και να εξάγουμε λιγότερους ρύπους.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ECONEWS" ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Οι ρύποι λοιπόν θα είναι ο λόγος που θα δοθεί ένα τέλος στα βάσανά μας... Η δικαιολογία των έργων της αποχέτευσης ήταν αυτό που βγήκε από το στόμα του δημάρχου κ. Στρατιώτη. Οι φωτεινοί σηματόδοτες όμως δεν έχουν καμία σχέση με την αποχέτευση και όσα έργα αφορούν το οδικό δίκτυο ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν με καθυστέρηση και έγιναν με κακοτεχνίες (π.χ. Βυζαντίου). Επίσης ο περιφερειακός που συνδέει τον "Φόρο" με την "Έξω Βρύση" μπορεί να δεχτεί παρεμβάσεις στις διασταυρώσεις (διανοίξεις, σηματοδότες κτλ.) γιατί από εκεί δεν πέρασε ο αγωγός της αποχέτευσης, τουλάχιστον σε όλο το μήκος του. Η διασταύρωση "καρμανιόλα" του περιφερειακού με τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην βιομηχανική περιοχή είναι σημείο επικίνδυνο 24 ώρες το 24ωρο και για ότι συμβεί ευθύνη έχουν οι αρμόδιοι. Τα θανατηφόρα τροχαία είναι συχνό φαινόμενο και δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΗΜΕΙΟ! Να θυμίσουμε ότι οι πινακίδες που τοποθετήθηκαν στην νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών και γράφουν "ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΖΩΕΣ", μείωσαν τα ατυχήματα αισθητά... Στα Μέγαρα τίποτα....
Σημείωση: Ζητάμε συγνώμη που δεν επικοινωνήσαμε την κατάλληλη χρονική στιγμή με την κ. Χριστοφιλίδου. Αν είμασταν εκεί θα βοηθούσαμε πολύ στο ρεπορτάζ με στοιχεία που δεν ειπώθηκαν. Πάντως η δουλειά ήταν άψογη και όσα θέλαμε να ακουστούν ακούστηκαν... ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ!
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Χριστοφιλίδου δηλώσαμε ότι θα είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία για οποιοδήποτε θέμα. Και έχουμε ένα πολύ ωραίο θέμα που λέγεται: ΛΟΦΟΣ ΣΤΙΚΑ!!!