Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΤΖΑ... ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ...ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ...

Γράφει ο άγνωστος blogger
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Το θέμα που αναδεικνύουμε είναι πολύ σημαντικό. Δυστυχώς δεν έχει τόσο ενδιαφέρον για να τραβήξει τους δημοσιογράφους του τοπικού τύπου αλλά ίσως μετά από την δική μας προβολή
να θελήσουν να ασχοληθούν.
Αναγνώστης έπειτα από πολλές παρακλήσεις μάς ζήτησε να μεταβούμε στον χώρο που βρίσκεται κάτω από την μονή του Αγίου Ιεροθέου, στο σημείο όπου κάποτε υπήρχε πηγή και πολύ πράσινο. Τώρα υπάρχει πολύ μπετό έπειτα από την ανθρώπινη παρέμβαση, μυρωδιά χωματερής από τα σκουπίδια που έχουν επιχωματωθεί στο σημείο και δεν γίνεται πλέον αισθητή η έντονη ύπαρξη του υγρού στοιχείου που υπήρχε κάποτε εξαιτίας του νερού που κατέβαινε από το βουνό. Θα μιλήσουμε για εγκλήματα και μάλιστα με υπογραφή...
Κάποτε υπήρχε στο σημείο πηγή που έτρεχε νερό, καθαρό και άοσμο. Δεν τρέχει πλέον. Μια βρύση λίγο πιο δίπλα τρέχει νέρο αλλά σπάνια. Την ημέρα της επίσκεψης μας έσταζε λίγο. Γεμίσαμε ένα ποτήρι σε 2 λεπτά.
ΠΡΩΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ.
Το νερό που κατεβαίνει από το βουνό οδηγείται σε τσιμεντένια δεξαμενή και εξυπηρετεί τις ανάγκες της μονής. Μιλάμε για το πρώτο έγκλημα που συναντούμε εκεί. Με τις φετινές βροχές έπρεπε το νερό να ρέει άφθονο στο σημείο όπου βρίσκεται η πηγή και να καταλήγει εκεί που ανήκει, δηλαδή στην φύση. Το νερό αυτό προέρχεται από τα σπλάχνα του βουνού, είναι δημόσιο αγαθό και όχι για ιδιωτική χρήση.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ και μάλιστα με μεγάλη επιμέλεια και υπομονή. Κάποιοι, και μάλλον το μοναστήρι, ρίχνουν τα απορρίματα τους μέσα στο ρέμα λίγο πιο κάτω...Το ρέμα έγινε χωματερή και σιγά σιγά μπαζώνεται με κατεύθυνση προς Μέγαρα. Από πάνω έχουν φυτέψει ελιές!!! (πολύ ποιοτικό λάδι θα παραχθεί από αυτές τις ελιές που έχουν τις ρίζες τους στα σκουπίδια...). Η χωματερή δείχνει να προχωράει αρκετά και αυτοί που το σκέφτηκαν πρέπει να είναι ευχαριστημένοι! Περπατήσαμε και είδαμε απορρίματα σε σημείο όπου δεν έχει επεκταθεί η χωματερή ακόμα. Η μυρωδιά, ειδικά στο σημείο πάνω από τις ελιές, είναι χειρότερη από αυτή της χωματερής Μεγάρων!
Μια μαρμάρινη πινακίδα γράφει ότι εντός του 2008 ο χώρος "αναπλάστηκε"... Από πότε η καταστροφή του περιβάλλοντος λέγεται ανάπλαση; Η πινακίδα με τα ... ονόματα είναι παρακάτω.
Η ευαισθησία για το περιβάλλον είναι μέχρι εκεί που τα μάτια του κόσμου βλέπουν; Δηλαδή κλείνουμε τα φώτα για την "ώρα της γης" και κλείνουμε τα μάτια στα εγκλήματα τέτοιου τύπου; Προφανώς τα ισχυρά κυκλώματα που (ίσως) επικρατούν να απέτρεψαν αυτούς που ήθελαν να ασχοληθούν με το θέμα αυτό.












ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ.
ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.
Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ.
ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ
.
ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ;
(Έχουμε προτάσεις για το θέμα της ύδρευσης καθώς και για την διαχείριση
των απορριμάτων της μονής. Θα τις καταθέσουμε κάποια άλλη στιγμη.
Τώρα προέχει η σωτηρία του φυσικού περιβάλλοντος.)