Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Tο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων αποφασίζει να προστατέψει τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου φτιάχνοντας... τσιμεντοβιομηχανίες!

Από:
Νέα πρωτοτυπία διεκδικεί από την Τρίτη το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων! Μετά από συντομη εισήγηση αποφάσισε να πάρει αποφάσεις που θεωρούν ως 'μέτρα προστασίας του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου'!...στα μέτρα προστασίας του υγροβιότοπου περιλαμβάνονται και εγκαταστάσεις νέων βιομηχανιών στην περιφέρειά του!
Συγκεκριμένα συζητώντας για το Βουρκάρι ΟΜΟΦΩΝΑ το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει την άδεια της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου για να φτιάξει περίφραξη στα όρια του αιγιαλού!...και να φτιάξει κι ένα παρατηρητήριο!
Μέχρι δω καλά...αλλά το ωραίο μας το φύλαγαν για μετά! Στο επόμενο θέμα που συζήτησαν, αποφάσισαν και πάλι ΟΜΟΦΩΝΑ οτι δεν πειράζει και πολύ τους κορμοράνους και τους ερωδιούς να κατοικούν δίπλα από κανα δυό εργοστάσια που να φτιάχνουν τσιμέντα και κατασκευές! Συγκεκριμένα γνωμοδότησαν θετικά στην έγκριση περιβαλλοντικής έκθεσης μιας ακόμα επιχείρησης που θέλει να εγκατασταθεί στις Αρμύρες και να φτιάχνει κατασκευές από μπετό, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη θάλασσα!
Έτσι μ ένα σμπάρο ... και τον υγροβιότοπο δείχνουμε πως σκεφτόμαστε και τους επιχειρηματίες δεν "δυσαρεστούμε".... Θα περιφράξουν τον ελάχιστο χώρο γύρω από την ακτή και θα αφήσουν βιομηχανίες να εγκαθίστανται και να καταστρέφουν όλο το υγροβιότοπικό περιβάλλον μετά από το χειμέριο κύμα!
πρέπει να μας εξηγήσουν ΟΛΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ:
  • στα παρατηρητήρια θα πηγαίνουμε για να παρατηρούμε τα σιλό για μπετόν και τις τεράστιες γερανογέφυρες;
  • Οι παρατηρητές θα έρχονται στα Μέγαρα για να απολαμβάνουν την τεράστια ποικιλία βιομηχανιών και σύγχρονων τρόπων καταστροφής του υγροβιοτοπικού τοπίου της περιοχής;
  • Οι τηλεοράσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα έρχονται για ρεπορτάζ για τα νέα μοντέλα και είδη τσιμεντένιων κατασκευών;
  • θα αναπτύξουμε αντι για ήπιο οικο-τουρισμό , κανένα πρωτότυπο τουρισμό βιομηχανικών αξιοθέατων;
Καλά, κανείς δεν βρέθηκε σ αυτό το δημοτικό συμβούλιο να σηκώσει το ανάστημά του και να φωνάξει πως η εγκατάσταση νέων βιομηχανιών στο Βουρκάρι υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το περιβάλλον που ζούμε;....κανείς;....καμμιά ψήφος ενάντια στην εγκατάσταση νέων βιομηχανικών μονάδων στο Βουρκάρι! ...όλοι,... ομόφωνα;!!!...δυστυχώς!
Τώρα ο λόγος στους πολίτες και στους ανεξάρτητους Συλλόγους και φορείς τους! Αυτοί - όλοι εμείς- τώρα καλούμαστε να μπούμε στη μάχη για την σωτηρία του υγροβιοτόπου, για την σωτηρία αυτής της παράκτιας ζώνης των Μεγάρων!...να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στα παιδιά μας... εμείς θα έχουμε το κεφάλι ψηλά και την συνείδηση καθαρή....και η τελική νίκη θα είναι με το δίκαιο, με τη φύση και τα πουλιά, με τους απλούς ανθρώπους!