Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ (ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ) - ΣΤΟΠ

Γράφει ο άγνωστος blogger...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ 500.000 € ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
Τα έσοδα μας θα ήταν κατά το παραπάνω ποσό μεγαλύτερα αν είχαμε δηλώσει το νησάκι στην απογραφή του 2001. Ο τότε δήμαρχος κ. Στρατιώτης, που είναι και ο σημερινός, έκανε το τραγικό λάθος (;) να αφήσει το "ρεβυθονήσι" εκτός της απογραφής. Και τώρα οι Σαλαμίνιοι στο πρωτοδικείο μεταξύ των άλλων επιχειρημάτων είχαν και αυτό. Όχι μόνο ότι αυτοί το δήλωσαν στην απογραφή, γιατί αυτό έγινε, αλλά και το ότι οι Μεγαρείς δεν το δήλωσαν... Η απογραφή θα σήμαινε αυτομάτως ότι μας ανήκει. Και στην περίπτωση της διπλής απογραφής θα σήμαινε το λιγότερο ότι το διεκδικούμε. (Να διεκδικείς κάτι δικό σου θα σκέφτεστε οι περισσότεροι, αλλά αυτά έχει η ζωή...). Τι πιο λογικό θα έπρεπε να κάνει ένας δήμαρχος την στιγμή που οι ψηφοφόροι του, και όχι μόνο, έχουν αγωνιστεί ενάντια στην εγκατάσταση του τερματικού σταθμού της Δ.Ε.Π.Α. και στην διεύλεση του αγωγού προς την Κόρινθο, που αγκαλιάσε την πόλη. Στην τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή ο δήμαρχος κ. Στρατιώτης δεν ενημερώθηκε προγενέστερα αλλά κατόπιν εορτής! Οι δημοσιογράφοι είπαν ότι τα Μέγαρα είναι ένα χωριό και γενικά δεν έκαναν καμία αναφορά για την πόλη και τους αγώνες μας. Τώρα βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας. Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. Πως να πάρουν σοβαρά τα λόγια, τα γραφόμενα και τις κινητοποιήσεις μας όταν η διοίκηση του δήμου δεν δηλώνει τον επονομαζόμενο "καρκίνο" στην απογραφή του 2001; Το αυτονόητο είναι ότι αφού έχουμε δίπλα μας επικίνδυνες εγκατάστασεις για τις οποίες έχουμε εναντιωθεί τουλάχιστον να παίρνουμε το ενοίκιο των 500.000 €. Ξέρετε πόσα πράγματα θα κάναμε αν είχαμε αυτά τα χρήματα; Κάτι ανάλογο με τον δήμο Άνω Λιοσίων και την χωματερή που βρίσκεται στα όρια του.
Υπάρχουν υπεύθυνοι. Και αυτοί οι υπεύθυνοι πήραν και πάλι την ψήφο του μεγαρικού λαού για να ξαναδιοικήσουν. Και φυσικά συνυπεύθυνος ο λαός που τους ξαναψήφισε. Ο κ. Σύρκος αγωνίστηκε και πήρε από τα Ελληνικά Πετρελαία Α.Ε. χρηματικό ποσό ώς αντιστάθμιση για τις εγκατάστασεις στο Πέραμα. Ποσό το οποίο καταβάλλεται ετησίως και αναπροσαρμόζεται ανάλογα με την τιμή του μαύρου χρυσού. Αυτός ο άνθρωπος, που είχε δεμένα τα χέρια του 4 χρόνια στο θέμα της Ρεβυθούσας, καταδικάστηκε από τον λαό! Επί διοικήσεως κ. Σύρκου η καθημερινότητα ήταν σε δεύτερη μοίρα. Αλλά εργάστηκε σκληρά για να φέρει το έργο των έργων, τον βιολογικό καθαρισμό, και μια σειρά άλλων έργων μεγάλων. Κοιτούσε πολλά χρονιά μπροστά και η υποδομή είναι η λέξη που τον χαρακτηρίζει. Η "Κίνηση" εξέδωσε δελτίο τύπου και θα το έχουμε αργότερα...
Ευτυχώς η απόφαση είναι πρωτόδικη. Οι δικηγόροι μας τρέχουν τώρα να ασκήσουν έφεση. Αλλά δυστυχως, και πάλι δυστυχώς, είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι. Οι Σαλαμίνιοι είπαν ότι επι Τουρκοκρατίας κατείχαν το νησί και 1002 αρχαία και αστήριχτα επιχειρήματα. Το ξέρουν ότι μπορούν να λένε ότι θέλουν. Στο τέλος είπαν : "Εμείς το 2001 στην απογραφή το δηλώσαμε. Εσείς;" και ήρθε η απόλυτη σιγή, κοινώς το βουλώσανε όλοι!!!
Να μας πουν όμως οι Σαλαμίνιοι και τα εξής:
1) Από που παίρνει ρεύμα το νησάκι; Το δικό τους δίκτυο επιβαρύνεται;
2) Ποιός ΟΤΕ δίνει γραμμές; Της Σαλαμίνας ή των Μεγάρων;
3) Ποια ακτή είναι πιο κοντά;
4) Από ποιά ακτή υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση;
5) Ποια πολεοδομία εξέδωσε τις άδειες για τις εγκαταστάσεις;
6) Ποιανού δήμου το τμήμα καθαριότητας είναι υπεύθυνο στο νησάκι;