Ειδύλλι, το «κρασί» χωρίς οινόπνευμα για όλη την οικογένεια.
Το ιδανικό ρόφημα του καλοκαιριού !
Ο κεκραμμένος οίνος, το κρασί, ...το κρασάκι που ένας άλλος, αρχαίος γλεντζές μας σύστησε, δεν θα λείψει ούτε φέτος από την ιεροτελεστία της καλοκαιρινή περιόδου.
Σαν μια σπονδή που μέλλεται να κρατήσει επί αιώνες, και για όλες τις εποχές, με το ίδιο μεράκι που έφερε την ψυχή της αμπέλου ως στις μέρες μας.
Οι πρόγονοί μας ήξεραν να πίνουν «οίνο»...
Πρώτα - πρώτα άφηναν για τους δούλους τον «κρίθινο οίνο». Τον οίνο από άμπελο τον έπιναν οι ελεύθεροι πολίτες.
Ήξεραν και να τον ξεχωρίζουν...Οι πρόγονοί μας ήξεραν να πίνουν «οίνο»...
Πρώτα - πρώτα άφηναν για τους δούλους τον «κρίθινο οίνο». Τον οίνο από άμπελο τον έπιναν οι ελεύθεροι πολίτες.
Τον άκρατο οίνο, με το υψηλό οινόπνευμα, τον έπιναν το χειμώνα και μόνον στην αρχή. Το καλοκαίρι και στις συνεχόμενες απολαύσεις τους, έπιναν κεκραμμένο οίνο, δηλαδή νερωμένο οίνο.
Αυτό συνεχίστηκε για χρόνια και οι παππούδες μας έλεγαν, στο μήνα που δεν έχει «ρ» το κρασί θέλει νερό!
Με προσήλωση στην παράδοση η επιλογή του οίνου γίνεται με κριτήρια την αγνότητά του, χωρίς να περιέχει χημικά, φάρμακα ή χρώματα. Το οινόπνευμα λοιπόν αποτελούσε το βασικό «συντηρητικό», ώστε το κρασί να μην χρειάζεται φάρμακα. Γι αυτό όλοι οι πρόγονοί μας νερώνανε το κρασί τους, μόνο όταν το πίνανε.
Η Κοινότητα του ΗΛΕΣΙΟΝ, αξιοποιώντας αυτές τις παραδόσεις, δημιούργησε το «Ειδύλλι», ένα απόσταγμα σταφυλιού χωρίς καθόλου οινόπνευμα, με τα συστατικά του σταφυλιού, χωρίς θερμίδες γιατί περιέχει πάνω από 99% καθαρό νερό.
Περιέχει σχεδόν όλα τα συστατικά του σταφυλιού, σε μικρότερες ποσότητες, χωρίς τα διατροφικά στοιχεία, που δίνουν θερμίδες!
Το «Ειδύλλι» αποτελεί το ιδανικότερο υλικό πρόσμιξης για τον άκρατο οίνο και φανταστικό ρόφημα για παιδιά και ανθρώπους, που είτε δεν πίνουν οινόπνευμα είτε θέλουν να χάσουν κιλά.
Στα καλοκαιρινά τραπέζια το απαραίτητο συμπλήρωμα είναι ο αρχαιοελληνικής οινοποίησης ΑΚΡΑΤΟΣ οίνος του ΗΛΕΣΙΟΝ, που αν σμίξει στο ίδιο ποτήρι με το ΕΙΔΥΛΛΙ, δίνει τον ιδανικό ΚΕΚΡΑΜΜΕΝΟ συνοδό της γιορτής, το κρασί.
Περισσότερες πληροφορίες: www.helession.gr