Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Δροσιά Αττικής. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Χριστοφιλόπουλο. Έχουν μία κόρη και έναν γιο.Επάγγελμα: Είναι Επίκουρος Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Σπουδές: Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του London School of Economics. Κάτοχος Master of Science στη Διοικητική Επιστήμη, από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ξένες γλώσσες: Αγγλική,Γαλλική.
Διεύθυνση: Γραφείο: Βησσαρίωνος 10 & Σίνα, 106 72, Αθήνα Τηλ.:210 3615117, 210 3615411, Fax: 210 3615665
Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες
Εξελέγη βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004 και του 2007. Μετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες
Από το 1986 έως το 1991 ήταν υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης Στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. Από το 1992 έως το 1997, συνεργάστηκε με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και με επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, στο αντικείμενο της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού. Το ίδιο διάστημα (1992-1997) δίδαξε ως Εντεταλμένη Επίκουρος Καθηγήτρια Δημόσιας Διοίκησης στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Υπήρξε Ειδική Σύμβουλος του Γιώργου Γεννηματά στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, σε θέματα Ε.Ε. Από το 1986 έως το 1997 υπήρξε μέλος Διυπουργικών Επιτροπών και εμπειρογνώμων της Ε.Ε. για τη διακρατική συνεργασία σε θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης. Το διάστημα 1997-2002 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων στο Υπουργείο Εργασίας, με αρμοδιότητα τον σχεδιασμό και τη διαχείριση των δράσεων για την απασχόληση, τη δια βίου μάθηση και την κοινωνική πολιτική στο Β’ και Γ’ ΚΠΣ. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1999. Από το 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2006 διετέλεσε Συντονίστρια Κοινωνικών Υποθέσεων στην Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Προγράμματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., υπεύθυνη των πολιτικών για την Οικογένεια και το Παιδί. Εκπροσώπησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Πρωτοβουλία για την Κοινωνική Ευρώπη του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (P.E.S.). Τον Οκτώβριο του 2007 εξελέγη Εισηγήτρια του ΚΤΕ Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές μελέτες, βιβλία και άρθρα για την δημόσια διοίκηση, την αποκέντρωση και τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων.
Επιτροπές της Βουλής
Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων Θέση: Μέλος
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας Θέση: Μέλος
Προσωπική σελίδα Βουλευτήhttp://www.christofilopoulou.gr/
Διεύθυνση e-mail Βουλευτήevychrist@otenet.gr