Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Γ. Οικονομόπουλος.
Επανεκλέχτηκαν: ο κ. Γ. Μιχάλαρος Αντιπρόεδρος και ο κ. Π. Μαργέτης Γραμματέας.
Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και Μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ορίζει ο δημοτικός κώδικας.
Στη διαδικασία εκλογής Προεδρείου προέδρευσε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Χατζόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε για την προβλεπόμενη διαδικασία. Βάσει αυτής, ο πλειοψηφήσας συνδυασμός εκλέγει μεταξύ των μελών του τους υποψηφίους για τα αξιώματα του Προέδρου και του Γραμματέα, ενώ από το σύνολο της μειοψηφίας αναδεικνύεται με ψηφοφορία ο υποψήφιος για το αξίωμα του Αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Η δημοτική αρχή, με εισήγηση του Δημάρχου κ. Στρατιώτη, εξέλεξε ομόφωνα μεταξύ των μελών της τους κ.κ. Γεώργιο Οικονομόπουλο και Παναγιώτη Μαργέτη ως υποψηφίους για Πρόεδρο και Γραμματέα αντίστοιχα. Από το σύνολο της μειοψηφίας εξελέγη ομόφωνα ο κ. Γεώργιος Μιχάλαρος ως υποψήφιος Αντιπρόεδρος.
Ακολούθησε καθολική από το Σώμα, φανερή ψηφοφορία για κάθε αξίωμα ξεχωριστά. Νέος Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναδείχτηκε ο κ. Γ. Οικονομόπουλος με ψήφους 19 υπέρ επί συνόλου 20 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, με μία λευκή ψήφο του κ. Σταμούλη. Ο κ. Γ. Μιχάλαρος εκλέχτηκε ομόφωνα Αντιπρόερδος. Ο κ. Π. Μαργέτης εκλέχτηκε Γραμματέας του Συμβουλίου με ψήφους 19 υπέρ επί συνόλου 20 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, με μία λευκή ψήφο του κ. Σταμούλη.
Στη συνέχεια το νεοεκλεγέν Προεδρείο ανέλαβε την Προεδρεία, με τον κ. Οικονομόπουλο να ευχαριστεί τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους για την εκλογή του ευχόμενος να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Ο νέος Πρόεδρος επισήμανε ότι στη θέση αυτή έχουν διατελέσει εξέχουσες προσωπικότητες της πόλης και ότι διαδέχεται έναν επιτυχημένο Πρόεδρο (τον κ. Λ. Μπισταράκη) με μεγάλη προσφορά, όπως η ίδρυση και λειτουργία της Ιατροπαιδαγωγικής Μονάδας και ο νέος θεσμός του Ευκλείδειου Λαϊκού Πανεπιστημίου. Ευχήθηκε, με την βοήθεια όλων, το Δ/κο Σ/λιο και η πόλη να έχουν ακόμα καλύτερη πορεία μέχρι το τέλος της τετραετίας. Ο Αντιπρόεδρος του Δ/κου Σ/λιου κ. Γ. Μιχάλαρος ευχαρίστησε τους Δημοτικούς Συμβούλους για την εκλογή του και μίλησε για σοβαρή, εποικοδομητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση από την πλευρά του συνδυασμού της ¨Κίνησης¨.
Για την εκλογή μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής, η πλειοψηφία δια του Δημάρχου πρότεινε ως τακτικά μέλη τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Θεόδωρο Μήτσο, Κωνσταντίνο Παπαγιάννη, Κωνσταντίνο Φρυγανά και Γεώργιο Σαλαμούρα. Από την αντιπολίτευση προτάθηκαν οι κ.κ. Θωμάς Κεφαλόπουλος και Γεώργιος Παπαβασίλης που ισοψήφησαν. Ακολούθησε ξεχωριστή ψηφοφορία για κάθε προτεινόμενο μέλος. Τα τέσσερα μέλη της πλειοψηφίας εκλέχτηκαν ομόφωνα με εξαίρεση την λευκή ψήφο του κ. Σταμούλη, ενώ από την μειοψηφία εκλέχτηκε ομόφωνα ο κ. Παπαβασίλης με την συναίνεση του κ. Κεφαλόπουλου. Ομόφωνα εκλέχτηκαν ως αναπληρωματικά μέλη της Δημαρχιακής οι κ.κ. Β. Χατζόπουλος, Ε. Χαλόφτης, Κ. Μαργέτης από την πλειοψηφία και οι κ.κ. Α. Ρήγας και Ι. Μαρινάκης από την μειοψηφία.
Ο Δήμαρχος κ. Στρατιώτης συνεχάρη το νεοεκλεγέν Προεδρείο και αναφερόμενος στο νέο Πρόεδρο κ Οικονομόπουλο, εξήρε τις σπουδαίες και υπεύθυνες θέσεις που λαμβάνει καθώς και τον ζήλο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του στην ΔΕΑΔΗΜ, λέγοντας ότι «… θα είμαστε κοντά του και θα τον βοηθάμε και στα νέα του καθήκοντα». Για τον μέχρι σήμερα Πρόεδρο κ. Μπισταράκη ανέφερε ότι παραμένει απλό μέλος του Δ/κου Σ/λιου μετά από την επιθυμία του να προσφέρει στο Δήμο και στην πόλη από οποιαδήποτε θέση. Είπε επίσης για τον κ. Μπισταράκη ότι είναι ένας πνευματικός άνθρωπος που άφησε την σφραγίδα του στην πόλη και με την συνολική προσφορά του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ευχήθηκε, το νέο έτος 2009, να έχουμε συνεδριάσεις που να προάγουν πρωτίστως το συμφέρον του Μεγαρικού Λαού και μέσα από την διαφωνία, όπως προβλέπουν οι δημοκρατικοί θεσμοί. Ζήτησε την βοήθεια όλων των Συμβούλων προκειμένου ο Δήμος να βαδίσει συλλογικά προς τα εμπρός, μέσα από την γνώση των θεμάτων και τις υπεύθυνες θέσεις και όχι μέσα από την άρνηση και την στείρα αντιπαράθεση.
megara.gr