Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΕΤΡΟΥ ΔΟΥΚΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Γεννήθηκε το 1952 και είναι γιος του πτέραρχου Γεωργίου Δούκα και της Μαίρης Αναστασοπούλου. Έγγαμος με την Ιλεάνα Έβερτ. Έχουν τέσσερα παιδιά.Επάγγελμα: Οικονομολόγος.
Σπουδές: Διδακτορικό (Ph.D) από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Πτυχίο MASTER'S από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Μεταπτυχιακές σπουδές (M.B.A.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο COLUMBIA στη Νέα Υόρκη, Οικονομικά & Διεθνείς Σχέσεις (Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο George Washington στην Ουάσιγκτον.
Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική.
Διεύθυνση: Γραφείο: Νίκης 33, 105 57 Αθήνα, Τηλ.: 210-3220311, Fax: 210-3220938.
Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες
Εξελέγη βουλευτής της περιφέρειας Αττικής με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και του 2007.
Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες
Εξωκοινοβουλευτικός Υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (1992 - 1993). Εργάστηκε στην τράπεζα CITIBANK στη Νέα Υόρκη ως οικονομολόγος και αναλυτής συναλλαγματικών εξελίξεων (1979-1985). Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της τράπεζας CITIBANK στην Ελλάδα (1986-1992), Πρόεδρος του Δ.Σ. της NETMED (FILMNET - NOVA), Πρόεδρος του Δ.Σ. της ERICSSON Ελλάδος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΑΠΙΤΑΛ ΠΑΡΤΝΕΡΣ Α.Ε., Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δ.Σ. της PEPSI-COLA Ελλάδος, Οικονομικός Σύμβουλος της Διοίκησης της τράπεζας E.F.G. EUROBANK ERGASIAS. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Δ.Σ. της Α.Γ.Ε.Τ. - ΗΡΑΚΛΗΣ και Οικονομικός Σύμβουλος στις τράπεζες MERRILL LYNCH & SANWA BANK (Λονδίνο). Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ. Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου. Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.). Οικονομικός Σύμβουλος των προέδρων Μιλτιάδη Έβερτ και Κώστα Καραμανλή. Μέλος του Δ.Σ. και της εκτελεστικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής". Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα οικονομικού και πολιτικού περιεχομένου και είναι συγγραφέας τριών οικονομικών βιβλίων.
Προσωπική σελίδα Βουλευτήhttp://petrosdoukas.gr/
Διεύθυνση e-mail Βουλευτήmailto:Βουλευτήpetrosdoukas@hol.gr