Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΛΑΕ ΤΗΣ ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ, ΕΣΥ ΠΑΡΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ...

...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!
Ήρθε η ώρα να σάς αποκαλύψουμε αυτό που έχουμε προαναγγείλει εδώ και μέρες σχετικά με ένα έγκλημα κατά του φυσικού περιβάλλοντος. Το κείμενο ίσως να κουράσει αλλά πρέπει όλα να αναφερθούν.
Η περιοχή στην οποία αναφερόμαστε λέγεται ΜΑΥΡΑΤΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, μία από τις ομορφότερες την πλέον πολύπαθη των Μεγάρων. Το ρέμα του Μαυρατζά, σε όλους γνωστό, είναι ένα ρέμα που πολλοί ασελγούν συνεχώς πάνω του. Ξέραμε και βλέπουμε μέχρι σήμερα ότι οι καλλιεργητές, οι καταπατητές, οι εμπρηστές και οι περαστικοί το ΒΙΑΖΑΝ καθημερινά... Ήρθε ο καιρός να μάθουμε και για τον βιασμό που του προκαλεί - προφανώς - η ηγεσία του μοναστηριού και άνθρωποι (αν και δεν τούς αντιστοιχεί αυτή η λέξη) που σχετίζονται με αυτό. Στήριξη σαφή και μάλιστα με υπογραφή έχει δώσει η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ που κατά την εκτίμησή μας πρέπει μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου να πάει σπίτι της σύσσωμη.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:
Κάτω από το μονάστηρι υπάρχει ένας υπαίθριος χώρος όπου παλιά υπήρχε μία πηγή. Όλοι οι παλιοί ξέρουν ότι εκεί γίνονταν συνεστιάσεις μετά από εκκλησιαστικές τελετές (π.χ. βαπτίσεις). Το μέρος έχει πλατάνια, δείγμα του πλεονάζοντος υγρού στοιχείου. Σύμφωνα με το δασαρχείο το μέρος αποτελεί κομμάτι του ρέματος του ΜΑΥΡΑΤΖΑ. Αυτό το μέρος λοιπόν ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ καταπατήθηκε σε πρώτη φάση από το μοναστήρι. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρεί μία μαρμάρινη ταμπέλα (αναγράφει τα ονόματα του σημερινού δημάρχου και των αντιδημάρχων) που τοποθετήθηκε εκεί αυθαίρετα, μία μεταλλική, και 2... ψευτοκάδοι απορριμάτων από κομμένα βαρέλια...

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ...ΟΡΑΜΑ! Το 2006 για να βουλώσουν τα στόματα αλλά και να δείξουν κάποιοι ότι αγαπούν την φύση, έπεσαν μπετά και έγιναν πλακοστρώσεις. Παράλληλα με τα έργα αυτά το νερό (ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΡΡΕΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΡΟΣ)κλάπηκε. Όταν λέμε κλοπή εννοούμε ότι με σωλήνες οδηγήθηκε σε δεξαμενή και από εκεί με αντλιοστάσιο στο μοναστήρι. Εκτός αυτού κάποιοι άλλοι εγκληματίες έριξαν φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα γιατί τούς ενοχλούσαν τα έντομα!!! Δηλαδή κατέστρεψαν μέρος της φυσικής αλυσίδας και το τοπίο άλλαξε ολοκληρωτικά. Έτσι και αλλιώς το υγρό στοιχείο χάθηκε αφού η πηγή έπαψε να τρέχει. Όποιος παλιός περάσει από εκεί ή όποιος ξέρει πώς είναι οι πηγές και ο περιβάλλοντας χώρος τους νιώθει την διαφορά και το έγκλημα που έχει διαπραχθεί...

Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ... Πριν μερικούς μήνες, λίγα μέτρα από την πηγή, σε υπαίθριο σημείο δίπλα στο ρέμα που παλιότερα ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΕΝΤΡΑ (μαρτυρίες παλιών) έγιναν παράνομες εργασίες. Με μηχανήματα, κάτω από άκρα μυστικότητα και με την ανοχή της διοίκησης του ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ έκταση 3 στρεμμάτων ισοπεδώθηκε. Παράλληλα μέρος του ρέματος επιχωματώθηκε για να μεγαλώσει το... χωράφι ο καταπατητής!
Να τονίσουμε εδώ ότι το μπάζωμα του ρέματος του ΜΑΥΡΑΤΖΑ έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια με σκουπίδια που πετούσε κυρίως η μονή.
Επίσης να αναφέρουμε ότι όταν ο σύλλογος της περιοχής θέλησε να τοποθετήσει κάδους απορριμάτων υποτίθεται με την άδεια των υπευθύνων καθαριότητας, εκπρόσωπος της μονής εναντιώθηκε λέγοντας ότι καταλαμβάνουν μέρος του χώρου στάθμευσης!!! Δύο κάδοι είναι 6 τετραγωνικά και η αλάνα είναι 8 στρέμματα!!! Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΣ!!!

...ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΣΕΛΓΕΙΑ...
Πρόσφατα το επιχωματωμένο και ισοπεδωμένο μέρος σκάφτηκε για να δημιουργηθεί εκεί μια δεξαμενή που λένε ότι είναι ομβρίων υδάτων! Στην πραγματικότητα πρόκειται για ΒΟΘΡΟ αφού η μυρωδιά που αναδύεται είναι... ΣΚΑΤΑ! (συγνώμη για την φράση αλλά έχουμε πει και χειρότερα). ΠΡΟΣΕΞΤΕ! Με περισσεύματα σωλήνες αποχέτευσης που βρίσκονται στο εργοτάξιο του ΠΕΤΡΗ (του εργολάβου που κατασκεύασε το δίκτυο της αποχέτευσης) συνδέθηκε ο βόθρος αυτός με κάποιο σημείο εσωτερικά της μόνης (με άλλο βόθρο άραγε;;;).
ΑΚΟΥΣΑΤΕ-ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΒΟΘΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΤΖΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΑΝΟΣ.
Τα λύμματα (ή τελος πάντων τα όμβρια ύδατα) οδηγούνται κατά συνέπεια μέσα στο ρέμα.

Το blog "μεγαριτικο" έγραψε ότι γίνονται εργασίες στην μονή και κουμανταδόρος είναι δημόσιο πρόσωπο της πόλης κτλ. Τον ξέρετε; Ο εν λόγο κύριος λύνει και δένει στον Μαυρατζά. Υποστηρίζεται προκλητικά και ευθέως από την σημερινή διοίκηση του δήμου Μεγαρέων και είναι μισητός σε μεγάλη μερίδα του μεγαρικού λαού που τον έχουν πάρει χαμπάρι τι κουμάσι είναι. Κυρίως τον μισούν επειδή κάνει ότι θέλει και ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Γκρεμίζει βουνά και φυτεύει γλαστράκια!
Όσο για τις εργασίες, έχει αναλάβει η Γ' εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων και παλιότερα αλλά και τώρα. Το μοναστήρι του Αγ. Ιεροθέου αποτέλεσε καταφύγιο της Λέλας Καραγιάννη και εκτός αυτού ανήκει στα ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ. Οι παρεμβάσεις πρέπει να εγκρίνονται από ειδικούς και να υπογράφονται από τους αρμόδιους. ΟΧΙ ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ!