Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΕΑ


Προς τους bloggers του Megara-Press,
θα ήθελα να δημοσιοποιήσετε και μία άλλη άποψη για το ζήτημα της δενδροφύτευσης που εύστοχα θίξατε..
Για το ΤΟ.ΣΥ.Ν Μεγάρων
Ο Πρόεδρος
Παπαβασίλης Δωρόθεος

Υ.Γ.
Σας επισυνάπτω και κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν και την διαφορετική πλευρά της δενδροφύτευσης αυτής.
-------------------------------------------------
Την Κυριακή 14 Μαρτίου αναρτήσατε ένα κείμενο στο blog σας με τίτλο:
«ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΙΚΩΝ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΩΝ» αναφερόμενοι σε μια πρωτοβουλία που είχε αναλάβει και διοργανώσει το ΤΟ.ΣΥ.Ν Μεγάρων με την υποστήριξη του Δήμου Μεγαρέων και της εταιρείας ΔΕΣΦΑ.
Θα ήθελα να σας επισημάνω κάποια συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν τα μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν Μεγάρων και θα ήθελα να καταπιαστώ και να σχολιάσω κυρίως την φράση: «Ένα χρόνο μετά, η απόλυτη ζούγκλα! Κανείς δε νοιάστηκε παρά μόνο η μητέρα φύση» καθώς θεωρώ ότι ‘προσβάλλει’ και αδικεί τον ιδρώτα και τον κόπο ορισμένων που αθόρυβα και εθελοντικά έκαναν δουλειές για τις οποίες δεν ήταν αρμόδιοι και λόγω της θέσης μου οφείλω να τους υπερασπιστώ.
Συγκεκριμένα θα ήθελα να αναφέρω πως εκτός των όποιων τυπικών διαδικασιών για την διοργάνωση του εγχειρήματος αυτού, μέλη του συμβουλίου έκαναν και μια πληθώρα εθελοντικών εργασιών- για τις οποίες μάλιστα κατηγορήθηκαν εκτός των άλλων με το επιχείρημα πως «το ΤΟ.ΣΥ.Ν είναι πολιτικός κυρίως φορέας και δεν μπορεί και πρέπει αν ασχολείται τόσο με ζητήματα εθελοντισμού».
Και συγκεκριμένα να αναφέρω ότι:
-μέλη μας με χορτοκοπτικά από τον Δήμο Μεγάρων- όπου μας παρείχε και μια τσάπα με υπάλληλο του δήμου- διαμόρφωσαν τον χώρο
- τον καθάρισαν από τα σκουπίδια και τα μπάζα που είχαν μαζευτεί στην περιοχή που είναι και μία από τις δύο εισόδους στην παραλία των Μεγάρων
- συντόνισαν τις διαδικασίες της δενδροφύτευσης, αλλά και έπειτα από το πέρας αυτής δεν τα άφησαν στο «έλεος του θεού» και ειδικότερα:
-Ενώ είχαμε ανεπίσημα και επίσημα επανειλημμένως ζητήσει να τοποθετηθεί αυτόματο πότισμα από την στιγμή που υπήρχε εκεί ήδη η δεξαμενή ή να το αναλάβει η υπηρεσία πρασίνου του δήμου, η ανεπίσημη απάντηση ήταν πως δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο λόγο προβλήματος ηλεκτροδότησης της εκεί περιοχής και αυτό που μπορεί να γίνει είναι μόνο να μας γεμίζει ο δήμος την δεξαμενή όποτε του ζητηθεί.
-Επειδή μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένα αποφασίσαμε πως δεν ήταν δυνατόν να τα αφήσουμε όλα να ξεραθούν και έτσι από τις 20 Μαρτίου έως και το καλοκαίρι ήμασταν εκεί μία φορά την εβδομάδα από τις 7 το πρωί και ποτίζαμε όλα τα δενδρύλλια ένα προς ένα με σύστημα φυσικής ροής και με λάστιχο που αγοράσαμε,
-ενώ την περίοδο του καλοκαιριού είχαμε πρόγραμμα και ποτίζαμε δύο φορές σχεδόν κάθε εβδομάδα, γι αυτό και άντεξαν όσα υπάρχουν έως τώρα.
Συμπερασματικά επειδή αυτή την στιγμή το μείζον θέμα δεν είναι η απόδοση των όποιων ευθυνών αλλά η εικόνα της εισόδου της παραλίας των Μεγάρων, θεωρούμε πως τα χόρτα και το πράσινο που ήδη υπάρχει δεν βλάπτει ούτε τα δενδρύλλια αλλά και ούτε την εικόνα της περιοχής και να είστε σίγουροι πως το καλοκαίρι θα είμαστε και πάλι εκεί εθελοντικά και αθόρυβα για να φροντίσουμε τα δενδρύλλια.

Για το ΤΟ.ΣΥ.Ν Μεγάρων,
Ο Πρόεδρος
Παπαβασίλης Γ. Δωρόθεος

Υ.Γ. 1
Δεν είχαμε ποτέ σκοπό να αναφέρουμε αυτές μας τις ενέργειες δημόσια καθώς ουδέποτε επιδίωξε κανείς από εμάς προσωπική προβολή παρά μόνο την δημοσιοποίηση των εκδηλώσεων και ενεργειών του συμβουλίου, όπως αυτή η δενδροφύτευση που είχε ένα διπλό σκοπό, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των νέων και όχι μόνο συμπολιτών μας και την βελτίωση της εικόνας της παραλίας των Μεγάρων.
Υ.Γ.2
Δοθείσης της ευκαιρίας αυτής θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τα παιδιά που μας βοήθησαν εθελοντικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και δεν ανήκαν στο συμβούλιο.