Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΜΑΣ

Γράφει ο άγνωστος blogger
ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΣΤΟ ΒΛΥΧΟ ΚΑΙΝΕ ΟΤΙ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΑ.Από τις 4 Οκτωβρίου έχουμε "πράσινη" και πράσινη κυβέρνηση! Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει εξαγγείλει ότι θα κάνει πολιτική που θα προστατεύει και θα σέβεται το περιβάλλον. Για αυτό και υποχρέωσε εκατομμύρια Ελλήνων να ακουμπήσουν το υστέρημά τους στα πράσινα τέλη. Βέβαια όσοι πλήρωσαν δεν ρυπαίνουν λιγότερο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Το θέμα μας είναι η ανεξέλεγκτη καύση διαφορών υλικών, τις περισσότερες φορές τοξικών, από τους τσιγγάνους που διαμένουν στο Βλυχό Μεγάρων. Ότι βρουν μπροστά τους το καίνε. Από πλαστικά μέχρι οτιδήποτε άλλο. Οι συνέπειες για την υγεία μας είναι μόνο αρνητικές.
Σε μή τακτικά χρονικά διαστήματα και σε διάφορες ώρες της ημέρας οι μαύροι και άσπροι καπνοί που αναδύονται από την περιοχή του Βλυχού κατευθύνονται όπου τις πάει ο άνεμος. Περνάνε πάνω από τα σπίτια μας και πάνω από τον μεγαρικό κάμπο. Και τα αναπνέουμε και τα τρώμε! Περαιτέρω ανάλυση δεν χρειάζεται αφού το νόημα το έχετε πιάσει όλοι.
Υπάρχει κάποιος από τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας που μπορεί να δει το πρόβλημα και να δώσει μία λύση; Οι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες πληρώνουν τέλη ακόμα και στην υποψία ότι ρυπαίνουν. Όλοι ξέρουμε ότι οι τσιγγάνοι όχι απλά φοροδιαφεύγουν αλλά λειτουργούν εις βάρος όλης της μεγαρικής κοινωνίας. Κλέβουν νερό, κλέβουν ηλεκτρικό ρεύμα, κλέβουν και τις ζωές μας. Κάποιοι σκέφτονται, ποιός να τολμήσει να τα βάλει με αυτή την φυλη; Η απάντηση βρίσκεται στις επόμενες γραμμές:
Η διοίκηση του δήμου Μεγαρέων οφείλει να ενεργήσει για να σταματήσει αυτή η ασύδοτη και παράνομη καύση.
Οι βουλευτές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούν τα Μέγαρα και την Αττική στο κοινοβούλιο θα πρέπει να σκύψουν πάνω από αυτό το πρόβλημα και να πιέσουν την κυβέρνηση να λάβει ριζικά μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου.
Επιπλέον οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που νοιάζονται να διατηρηθεί το οικοσύστημα πρέπει να καταλάβουν ότι και ο άνθρωπος είναι μέρος του οικοσυστήματος!!!
Ο καρκίνος θερίζει στην πόλη μας. Αν θέλουμε να μην θρηνήσουμε στο μέλλον άλλα θύματα πρέπει να δράσουμε τώρα.