Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ! (ΦΑΚΕΛΟΣ "ΔΙΟΔΙΑ")

Επανερχόμαστε για να προβάλλουμε ένα θέμα που αξίζει. Όσοι πηγαίνετε στην Αθήνα και επιστρέφετε από τον παράλληλο της εθνικής η παράπανω εικόνα σας είναι γνωστή. Η πορεία που δείχνει το δεξί βέλος είναι ανηφορική και καταλήγει στο ύψος των γραμμών του προαστιακού και συγκεκριμένα στον νότιο παράλληλο της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου. Ο δρόμος αυτός παρέμενε για πολύ καιρό κλειστός ενώ ήταν βατή η διέλευση. Ο λόγος άγνωστος, σε εμάς τουλάχιστον. κάποια στιγμή, και συγκεκριμένα τέλη του 2004, ο δρόμος άνοιξε. Για τους οδηγούς που είχαν προορισμό τα Μέγαρα, και όχι μόνο, θεωρήθηκε μια καλή εναλλακτική λύση για οδικό άξονα χωρίς διόδια καθώς όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση η πληρωμή του αντίτιμου στην Ν.Ε.Ο.Α.Κ. δεν είναι καθόλου αξιοκρατική. Μάλιστα σχεδόν όλοι εισέρχοταν στη Νέα Εθνική Οδό από τον κόμβο της Νέας Περάμου.
Το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας θεώρησε ότι οι απώλειες εσόδων είναι τεράστιες (!), και μάλιστα με ένα σχεδιαγράμμα και ένα άρθρο του αείμνηστου Παπαγιάννη στον τοπικό τύπο η διοίκηση μας εξηγούσε πώς εμείς οι Μεγαρίτες κλέβουμε το ελληνικό δημόσιο! Το άρθρο, αν θυμάμαι καλά ταυτίστηκε χρονικά με την πασίγνωστη, απόλυτα κατακριτέα και προσβλητική για τους Μεγαριτες ενέργεια να τοποθετηθούν διόδια στον κόμβο της Ν. Περάμου στην είσοδο προς Κόρινθο. Πριν την τοποθέτηση του υπαλλήλου αγοράστηκε μια μυγοσκοτώστρα γιατί από εκεί μόνο οι μύγες περνούν και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν! Το χτύπημα ήταν διπλό! Εκτός από την τοποθέτηση διόδιων, απαγόρεψαν την άνοδο του δρόμου δεξιά στην φωτογραφία και επέτρεψαν μόνο την κάθοδο. Τα οχήματα για να βγουν πλεόν στον παράλληλο της εθνικής οδού πήγαιναν από τα κατσάβραχα (προς τα εκεί που δείχνει το ευθύ βέλος) και 3 χιλιόμετρα πιο πέρα!!! Δηλαδή τιμωρία και καθαρό σπάσιμο νεύρων για όσους δεν ήθελαν να δίνουν 2 κοροϊδίστικα ευρώ.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ. Οι πινακίδες σήμανσης αν είχαν φωνή θα έλεγαν μια τρελή ιστορία! Κατά καιρούς κάποιοι χρωματίζουν τις πινακίδες με σπρέυ (!!!). Είναι μια ενέργεια άσχημη αλλά όποιος το κάνει θέλει να εκδηλώσει την αγανάκτηση του. Μετά από λίγο καιρό οι πινακίδες καθαρίζονται αλλά δεν μένουν για πολύ καθαρές! Και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Στην ένθετη φωτογραφία φαίνεται το άσπρισμα. Να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή όλες οι πινακίδες είναι καθαρές πλην αυτής που είναι στην φωτό που απαγορεύει την δεξιά στροφή. Οπότε μην ξεγελαστείτε και επιχειρήσετε να ανηφορίσετε γιατί μπορεί να κατέβαινει νόμιμα κάποιος οδηγός και να τρακάρετε ή να σας περιμένουν οι φίλοι μας οι τροχονόμοι με το μπλοκάκι στο χέρι. Και τα πρόστιμα είναι τσουχτέρα!

Είναι δεδομένο οτι έρχεται αύξηση των διοδίων. Πως θα λυθεί το πρόβλημα της μη αξιοκρατικής καταβολής αντιτίμου στην Νέα Εθνική Οδό; Να πληρώνουμε 2,00€ (προσεχώς 2,75€) για να διανύσουμε μια πολύ μικρή απόσταση; Αλλά εδώ τι λέμε; Εμείς τουλάχιστον έχουμε ασφαλή δρόμο. Τι να πουν οι Πατρινοί που όταν ξεκινούν για Κόρινθο κάνουν τον σταυρό τους; Ο Νομάρχης Αχαΐας τους είπε να μην πληρώνουν γιατί τους καλύπτει ο νόμος! Εμάς στα Μέγαρα μας καλύπτει κάποιος νόμος;