Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Ασκήθηκε δίωξη για τον Ισολογισμό - Τι διαπίστωσε ο Ορκωτός

Πώς θα λειτουργήσουν οι Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές στον νέο πτωχευτικό νόμο  | Insider 
ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ.

Στην άσκηση ποινικής δίωξης κατέληξε, ο εισαγγελέας Πειραιά μετά την έρευνα που διεξήγαγε σχετικά με τα όσα ο ίδιος ο Ορκωτός Λογιστής του δήμου Νικαίας –Ρέντη, επισήμανε στην έκθεση του επί των Οικονομικών Καταστάσεων του Δήμου Νίκαιας-Α.Ι. Ρέντη οικονομικής περιόδου 1/1-31/12/2019, που είχε ελέγξει.

Μάλιστα, παρά τις επισημάνσεις του αυτές, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε …

εγκρίνει τις Οικονομικές Καταστάσεις κατά πλειοψηφία!Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικά προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες της Δικαιοσύνης.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σ΄αντίθεση με τις «βεβαιότητες» που διαχέονταν από κάποιους ότι το θέμα θα ετίθετο στο «αρχείο» και δεν θα είχε καμία περαιτέρω εξέλιξη.
Για το θέμα του Ισολογισμού είχε καταθέσει σχετικό υπόμνημα στον εισαγγελέα η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης , του Άκη Τούντα, που μεταξύ άλλων, Δημοτικοί της Σύμβουλοι είχαν κληθεί να καταθέσουν.
Για τα όσα ανέφεραν στο υπόμνημα, ο κ. Ιωακειμίδης , σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε δηλώσει ότι θα τους μηνύσει “για όσα περίεργα είχατε αφήσει να υπονοηθούν”, όπως είχε πει χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Νικαίας , οφείλει να ζητήσει από την Νομική Υπηρεσία του δήμου , η οποία υπάγεται σ΄αυτόν , να ενημερωθεί θεσμικά για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης και στη συνέχεια εκείνος να ενημερώσει επίσημα για τι συμβαίνει το Δημοτικό Συμβούλιο, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του.

πηγή: news-ta.gr