Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Πως ένας επιχειρηματίας πατριώτης μπορει να βοηθήσει τον τόπο του...

Πριν μερικά χρόνια ο ΓΑΠ, ο πρωθυπουργός που εξαπάτησε τον λαό που έψαχνε ακόμα έναν ηγέτη Παπανδρέου, δημιούργησε ενα ταμείο για την μείωση του δημοσίου χρέους. Κανείς δεν έμαθε τι απέγιναν αυτά τα χρήματα όπως και πόσα κατατέθηκαν και απο ποιους.
Η δημιουργία λοιπόν ενός ταμείου με σκοπό την καταπολέμηση μιας κρίσης ή την ελάφρυνση βαρών ή την ανάπτυξη ειναι μια πολύ καλή ιδέα που έρχεται απο παλιά. Όσο υπαρχει καπιταλιστικό σύστημα και κατα συνέπεια χρήμα (λογιστικό ή πραγματικό) θα μπορούν τέτοιες ιδέες να υλοποιούνται. Αν θα πρεπει να δημιουργηθεί ενα πλαίσιο και όλες οι προϋποθέσεις εμπόδια δεν υπαρχουν.
Ο 21ος αιώνας ως νέα εποχή μας βρήκε εντελώς απροετοίμαστους. Αν συνδυάσουμε οτι υποδομές που αλλες πόλεις είχαν πολλα χρόνια πριν εμείς τις αποκτήσαμε πριν λιγο ή δεν τις έχουμε ακόμα, τότε διαπιστώνουμε ότι μόνο μια λύση υπαρχει να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα αυτής της πόλης. Ποια ειναι αυτή η λύση; ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ! Δηλαδή ένας λογαριασμός όπου το ισχυρό τοπικό κεφάλαιο, και όσοι θέλουν φυσικά, θα καταθέτει τον οβολό του για να γίνουν έργα υποδομής και ανάπτυξης. Αυτο το ταμείο επιβάλει φυσικά και την ύπαρξη αυστηρού διαχειριστικού ελέγχου.
Αν λοιπόν κάποιος επιχειρηματίας, ισχυρός οικονομικός παράγοντας, θέλει να προσφέρει στον τόπο του γιατι πραγματικά τον αγαπά, τότε θα συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια για να υλοποιηθούν τα ΙΕΡΑΡΧΗΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ. Από το να προσφέρει μέρος των χρημάτων του για να κάνει έργο στη γειτονιά του επειδή ο ίδιος δεν μπορεί, είναι προτιμότερο να συμμετάσχει στην υλοποίηση ενός άλλου έργου που είναι μεγαλύτερη ανάγκη. Πάντα με γνώμονα το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και τον πατριωτισμό.
Δεκτές θα μπορούσαν να γίνουν και προσφορές απο εταιρίες που εδρεύουν στην περιοχή μας και νοιάζονται για το... καλο μας! (ονόματα δεν λεμε γιατί ειναι γνωστά). Βλέπετε δεν ειναι μόνο οι διορισμοί και οι τσιμούχες τρόπος να προσφέρεις...

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο πατριωτισμός που εννοούμε εδώ δεν σχετίζεται με τον εθνικισμό. Αυτό για να προλάβουμε τους κομμουνιστές αναγνώστες μας...

Η συντακτική ομάδα του Megara Press