Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΡΥΨΑΝ. ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΚΑΝΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ;


Διαβάσαμε ότι το γερμανικό κανάλι ARD επέλεξε τα Μέγαρα για να κάνει ρεπορτάζ για την οικονομική κρίση στην χώρα μας.
Όμως τι είναι αυτό που εσκεμμένα μας αποκρύφτηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και από το γραφείο τύπου του δήμου; Θα σας το αποκαλύψουμε ευθύς αμέσως.

Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Ουγκάντα (χώρα της Αφρικής) επισκέφθηκε την πόλη μας πριν λίγες ημέρες και έκανε ρεπορτάζ για τους δρόμους! Πιο συγκεκριμένα έπειτα από πληροφορίες που είχαν οι έγκριτοι δημοσιογράφοι του ΟΡΤ (Ουγκάντα Ραδιόφωνο Τηλεόραση), δηλαδή της αντίστοιχης ΕΡΤ, σχετικά με το οδικό δίκτυο της πόλης των Μεγάρων, έσπευσαν να καταγράψουν την άριστη ποιότητα του, τις ελάχιστες λακκούβες, τα ελάχιστα ημιτελή έργα, τις άψογες τμηματικές ασφαλτοστρώσεις απ' όπου πέρασε η αποχέτευση ή το δίκτυο ύδρευσης και την άψογη σήμανση και διαγράμμιση.

Να σημειωθεί ότι κατέγραψαν και δηλώσεις οδηγών οι οποίοι με περισσή υπερηφάνεια και ικανοποίηση είπαν πόσο ευτυχισμένοι είναι από την καθημερινότητα τους στους δρόμους.
Επίσης έδωσαν εύσημα στην σημερινή διοίκηση και σε όλες τις προηγούμενες.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ:
"μπράβο στον κ. Δημαρχο, αλλά πιο πολύ στον προηγούμενο".
"στο δημοψήφισμα ψήφισα ΝΑΙ γιατί θέλω να είμαι μέσα στο ευρώ και στην Ευρώπη. Για χάρη της Ευρώπης δεν σπάω το αμάξι μου".
Άλλος οδηγός που κυρίως κινείται στον δρόμο Αλεποχωρίου καθημερινά δήλωσε: "έχω ξεχάσει τα συνεργεία! έχω να αλλάξω αμορτισέρ και λάστιχα πριν μπούμε στα μνημόνια".
Δεν έλειψαν και οι ξεκάρφωτες δηλώσεις από οδηγούς που έβλεπαν την κάμερα και κατεβάζοντας το παράθυρο φώναζαν "σεισμός σεισμός σοσιαλισμός". Ο ενθουσιασμός τους είναι εύλογος και καταγράφηκε ιδιαίτερα από τους Ουγκαντιανούς δημοσιογράφους.

"ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ".
Οι δημοσιογράφοι του Ουγκαντιανού καναλιού θεώρησαν ότι τα Μέγαρα θα μπορούσαν να αδελφοποιηθούν και με το πιο μικρό χωριό της χώρας τους, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν. "οι δρόμοι μας είναι κοινοί".
Συγκινημένοι αποχώρησαν υποσχόμενοι να επιστρέψουν αφού θα έχουν διαδώσει σε κάθε αφρικανική χώρα τα εντυπωσιακά βιώματά τους με τη συνοδεία του υλικού τους.


Σημείωση: Το γέλιο δίνει ζωή αρκεί να μην γελάμε με τα χάλια μας! Και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της πόλης ξέρει ότι πόλεις σε αφρικανικές χώρες έχουν καλύτερες υποδομές, καλύτερη αυτοδιοίκηση και καλύτερα οδικά δίκτυα. Εμείς είμαστε τριτοκοσμικοί και όχι αυτοί. Και ας μην είναι ευρωπαίοι!!!

Η συντακτική ομάδα του Megara Press