Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ: ΑΠΑΘΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Μόνο στη χώρα που ζούμε θα μπορούσε να υπάρχει τέτοια κοροϊδία και τέτοιος παραλογισμός.
Δεν είναι δημοκρατία.
Δεν είναι καπιταλισμός.
Είναι φασιστικός νεοφιλελευθερισμός.
Είναι οι Έλληνες πολιτικοί που δρουν ανενόχλητοι από τη λαϊκή αντίσταση.

Στο δίλημμα ανάμεσα στις επόμενες γενιές και στις επόμενες εκλογές κάποιοι προσπαθούν να κερδίσουν και τα δύο. Έλα όμως που δε γίνεται... Σε κάθε περίπτωση η ανάμειξη στην πολιτική όσων έχουν καταλάβει πως παίζεται το παιχνίδι, τους βγάζει κερδισμένους. Αν δεν λάβουν δόξα και χρήμα σίγουρα θα λάβουν το δεύτερο, όπου και αν βρίσκονται.

Στο θέμα των Ρομά που θα πάνε στο όρος Πατέρας ίσχυσε η γνωστή και σε λίγους αντιληπτή τακτική όσων ασκούν πολιτική στην περιοχή μας και ευρύτερα. Ο πλησιέστερος αιρετός (δήμαρχος) φωνάζει "δεν τους θέλω". Οι πιο μέσα του λένε "όχι, θα τους πάρεις". Αυτό λέγεται άσκηση πολιτικής που μας κάνει αρεστούς προς τον λαό. 
Χρησιμοποιώντας μάλιστα "άγνωστες λέξεις" και ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών ή της εύρεσης εναλλακτικής λύσης σε άλλους κυκλοφορούν την εικόνα του αντιστασιακού τοπικού παράγοντα που δε θέλει την υποβάθμιση της περιοχής του. (και λίγο φωνή στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και ειρωνικά γέλια είναι μέρος της συνταγής).

Από την άλλη έχουμε τον παραλογισμό. Σε ξένο χωράφι χτίζεται ο καταυλισμός με άδεια που έχει εκδώσει μη αρμόδια Πολεοδομική υπηρεσία!!! Μάλιστα εκεί που το χωράφι το είχαμε μισό - μισό ξαφνικά - και μετά την γνωστοποίηση της υπόθεσης πέρσι το καλοκαίρι - έγινε δικό μας! Και η μη αρμόδια υπηρεσία εξέδωσε την άδεια ένα μήνα μετά...

Στο μεσοδιάστημα έπεσαν κορμιά! Ο τοπικός άρχοντας απείλησε με παραίτηση. Μετά από λίγο άλλαξε ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Δηλαδή μπορεί ένας πονηρός να επικαλεστεί ότι η απειλή του δημάρχου γινόταν ενώ γνώριζε ότι ο γ.γ. θα έφευγε. Όλα αυτά για να αφήσει την εντύπωση "δείτε, εγώ τον έφαγα"...

Το αποτέλεσμα: ένας νέος καταυλισμός δημιουργείται με τσαμπουκά και με τεράστιο δούλεμα στο λαό. Σε έναν λαό που 4 χρόνια πληρώνει σαν γύφτος μεθυσμένος φόρους αλλά και τις αντιμισθίες όλων αυτών που ελέγχουν τις ζωές μας. Για πολλά χρόνια δεν θα φταίει κανείς αφού οι ασκούντες πολιτικοί φροντίζουν και μετά θάνατον να αφήσουν απογόνους που να εξυμνούν το καταστροφικό -όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων - έργο τους.

Στα περιβόλια των Μεγάρων και όλης της Ελλάδας εκτός από αγγούρια, μαρούλια, λάχανα και άλλες πρασινάδες καλλιεργείται ένα χορταράκι που λέγεται "κουτόχορτο". Ξεχωρίζει όχι από το χρώμα ή από τη γεύση αλλά από τον παραγωγό. Και όποιος το έπιασε καλώς το έπιασε.

Τέλος, και επειδή έχουμε καιρό να γράψουμε να πούμε ότι είμαστε υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου, της ανώνυμης και ελεύθερης έκφρασης των απόψεων, της διακίνησης ορθών πληροφοριών, της αντικειμενικής έρευνας, της αμφισβήτησης σε όσα πράττει η κρατική εξουσία και τα πολιτικά κόμματα, και του διαλόγου. Είμαστε αντίθετοι στις ρουκέτες που εξαπολύονται διότι δεν προσφέρουν και δεν βελτιώνουν τον ανοικτό κοινωνικό διάλογο και δεν αξιοποιούν το εργαλείο που λέγεται διαδίκτυο. Η google έδωσε τα ιστολόγια και εμείς ως λαός αμόρφωτος πέσαμε στην παγίδα του facebook... Ως ομάδα του Megara Press διαθέτουμε προφίλ (το οποίο δεν είναι ανώνυμο αλλά ψευδώνυμο, αν θέλουμε να μιλάμε σωστά ελληνικά) αλλά μόνο για προώθηση των αναρτήσεων και όχι για εξαπόλυση ρουκετών ή διαλόγου.

Η συντακτική ομάδα του Megara Press