Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΡΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ

Από: sotmpe67@gmail.com
Διαβάζοντας την επιστολή του κου Στρατουδάκη περί της προσπαθειας διατηρησης του Λαογραφικου Μουσειου με δικη του δαπανη, δημιουργηθηκαν τοσο εντυπωσεις οσο και αποριες τις οποιες θα ηθελα να παραθεσω παρακατω χωρις διαθεση αντιπαραθεσης, αλλα με εντονο προβληματισμο και απογοητευση.
Αναφέρει λοιπόν πως ο κος Στρατουδακης προσφερθηκε να δωρησει το ποσο των 5000 ευρω για τα ενοικια του μουσειου ως το Δεκεμβρη,κατι που δεν τελεσφορησε. Ως γνωστον το συγκεκριμενο ακινητο,ανηκει σε γνωστο επιχειρηματια της πολης,μελος της οικογενειας του οποιου πολιτευεται.Αναρρωτιεμαι λοιπον,όταν δε μπορεις να κοψεις ουτε μερικα ευρω απ το ενοικιο που εισπρατεις για το συγκεκριμενο ακινητο,προς οφελος της διασωσης μερους της πολιτιστικης κληρονομιας του τοπου,τι παραπανω μπορεις να δωσεις στον τοπο ως πολιτευτης?γιατι απο ποζες,φωτογραφιες και ανακοινωσεις χορτασαμε εδώ και χρονια από ολους.Κατι πιο ουσιαστικο?και όταν μαλιστα ολοι εναγωνιως αναφερομαστε στο νέο αιμα της πολιτικης του τοπου,προσπαθωντας να βαλουμε με την ψηφο μας νεους μπροστα και να παραμερισουμε τους παλιους. Να όμως που ο παλιος (και μη Μεγαριτης στην καταγωγη) εβαλε τα γυαλια στην «ελπιδα» του τοπου…. Και μαλιστα σε εποχες που όλα τα ενοικια πεφτουν,που καταστηματα στην αγορα μενουν ξενοικιαστα και που οι δωρεες λιγοστευουν. Τελικα μαλλον καποια πραγματα είναι πολύ διαφορετικα στο εσωτερικο σε σχεση με το περιτυλιγμα...
Βεβαια,η απογοητευση ηταν εξ ισου μεγαλη και στο δημοτικο συμβουλιο,όταν το συγκεκριμενο θεμα χρησιμοποιησε συγκεκριμενη παραταξη για να εκφρασει ολο της το λαικισμο. Δεν καταλαβα γιατι θα πρεπει εγω ως φορολογουμενος δημοτης να επιβαρυνθω χωρις καν να ρωτηθω,για κατι που ξεκινησε ως προσωπικη πρωτοβουλια!Αξιεπαινη η προσπαθεια του κου Μπερδελη,αλλα δε διατιθεμαι να πληρωσω εγω για τη διατηρηση της. Λυπαμαι,αλλα δε θα είναι ουτε το πρωτο,ουτε το τελευταιο θυμα της κρισης.Δηλαδη με την ιδια λογικη,να μαζεψω και εγω αντικες από τα γεματα υπογεια γνωστων και συγγενων και να ζητησω απ το δημο να μου επιχορηγει μουσειο?νομιζω υπερβολικο,χωρις βεβαια επαναλαμβανω να θελω να μειωσω το ολο εγχειρημα και ότι προσεφερε ως τωρα στα πολιτιστικα της πολης μας.
Κλεινοντας, να συγχαρω και παλι τον κο Στρατουδακη,που απεδειξε για πολλοστη φορα πως τελικα πονα τον τοπο πολύ περισσοτερο από διαφορους οψιμους ψευτοπολιτικους που μενουν μονο στην φανφαρα και τη δημιουργια ψευτοεντυπωσεων.