Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Κουρελούδες η συνέχεια για τον πολιτισμό των Μεγάρων;

Από: annyramath@yahoo.gr
Αγαπητό blog σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ για την φιλοξενία των προβληματισμών μου.
Χαίρετε αγαπητέ κύριε Νίκο Νικόλιζα.
Ένα κείμενο απάντηση, που δεν αναλώνεται στην ουσία του θέματος, παρά στη προσωπική προβολή δυο – τριών ανθρώπων (έξωθεν του ίδιου του “προβλήματος”), δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκαιρη και έγκυρη απάντηση, παρά μόνο διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Για άλλη μία φορά, μέσα απ’ το κείμενο που δόθηκε/στάλθηκε στα blogs σαν απάντηση:
Ο συγγραφέας του, καταφέρετε με λαϊκίστικο ύφος κατά του πολιτισμού.
Δεν απαντήσατε τι θα γίνει με τα 100 περίπου παιδιά, που σπουδάζουν δωρεάν τον πολιτισμό και κτίζουν ένα υγειές χαρακτήρα μέσα απ’ τα θεατρικά παιχνίδια και που θα τους “οπλίσει” για να αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα της αυριανής κοινωνίας!
Ούτε βέβαια, δόθηκε η απάντηση και για την ουσία των παραστάσεων του έργου που δουλεύεται άμισθα /εθελοντικά και συνεχόμενα επτά μήνες τώρα, από 40 ανθρώπους. Όπου μόνο στόχο και σκοπό έχουν, το πολιτισμό και την ψυχαγωγία του απλού πολίτη.
(Εδώ, θα πρέπει να ενημερώσω, πως πάσα κατεύθυνση, ότι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, όλοι συμπολίτες σας. Δεν περίμεναν κανένα κύριο είτε κυρία, να τους ευαισθητοποιήσει για τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα. Έχουν ήδη από καιρό προσφέρει τις κοινωνικές υπηρεσίες τους και θα συνεχίσουν να το πράττουν, σε διάφορες εκδηλώσεις αγάπης. Π.χ. επισκέψεις στα σπίτια «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», κουμπαρά με σεβαστό ποσόν σε συνεργασία με το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» της περιοχής Περιστερίου και άλλα πολλά που δεν θα πρέπει να λέγονται. Διότι ο πολιτισμός συμβαδίζει με την ταπείνωση και την ησυχία, μια και τα ίδια τα έργα του είναι εκείνα που τον εκφράζουν.)
Γράφετε ακόμη, αγαπητέ δημοσιογράφε, απλά για κάποιες Αθηναϊκές παραστάσεις με ευτελή χρηματικά ποσά και εδώ θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με τα γραφόμενά σας. Καθώς με τούτα τα χρήματα, ούτε το κλειδί στο θέατρο δεν θα τους επέτρεπαν να μπουν! Όχι, να ανέβουν, τουλάχιστον, 15 - 18 παραστάσεις, όπως συνήθως γίνεται στη πόλη για να προλάβουν όλοι οι συμπολίτες να ψυχαγωγηθούν.
Γράφετε ακόμη με το ύφος του “νικητή” και καθώς αφήνετε να θεωρηθεί ότι υπάρχει εκείνο το “κάτι”… ΚΑΙ που πιθανών, θα σας χαρούμε να εμπλέκεστε ενεργά στης νέας Δημοτικής Αρχής τα δρώμενα.
Επιδεικνύετε κουρελούδες!
Κουρελούδες, λοιπόν, η συνέχεια για τον πολιτισμό της πόλης των Μεγάρων!!!
Αν πράγματι είναι οι κουρελούδες, για τον πολιτισμό της πόλης;
Εύγε σας!
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.
Άννα Μ.