Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑ ΓΚΡΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!

Γράφει ο άγνωστος blogger
http://karfia.files.wordpress.com/2007/02/taxi.jpg
Όλοι γνωρίζουμε ότι στην κεντρική πλατεία γίνονται εργασίες ανάπλασης αυτής εδώ και αρκετό καιρό. Η πιάτσα των ταξί στην αρχή των εργασιών έμεινε στο γνωστό σημείο αλλά έπειτα έπρεπε να φύγει και να μετατεθεί αλλού. Έτσι λοιπόν πήγε λίγο παρακάτω στην ίδια οδό. Συγκεκριμένα από την είσοδο του σταθμού του ΟΣΕ (εκεί που είναι η μπάρα και οι κάδοι απορριμάτων απέναντι από τον ΟΤΕ) μέχρι την οδό Γ. Σχινά (μπροστά από την καφετέρια "Αποκάλυψη").
Προκειμένου να κατοχυρωθεί η νέα πιάτσα και έπειτα από τις ενέργειες που έκανε ο κλάδος προς την δημοτική διοίκηση μπήκαν οι σχετικές κίτρινες διαγραμμίσεις και η σήμανση. Το κέντρο δεν έχει ελεύθερο δημοτικό χώρο στάθμευσης. Στο σημείο που είναι τώρα η πιάτσα πολλοί οδηγοί ΙΧ στάθμευαν για να πάνε σε μια από τις τράπεζες ή στον ΟΤΕ ή σε κάποια άλλη υπηρεσία ή ακόμα και να ψωνίσουν στα καταστήματα του κέντρου. Σίγουρα το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που πρέπει να βγάλουν το ομολογουμένως δύσκολο μεροκάμματο τους. Δεν είναι όμως οι μόνοι επαγγελματίες της γύρω περιοχής. Δικαιώματα έχουν και οι καταστηματάρχες του κέντρου που περνούν δύσκολες στιγμές λόγω της έλλειψης ρευστότητας και της οικονομικής κρίσης.
Οι ταξιτζήδες σε όλη την Έλλαδα έχουν δυνατή φωνή και με διάφορα ισχυρά επιχειρήματα, ενίοτε και προσχήματα, διεκδικούν αυτά που θέλουν από την πολιτεία. Σχεδόν πάντα αυτό που ζητάνε το παίρνουν και είναι απορίας άξιο πως γίνεται αυτό! Με λίγα και λαϊκά λόγια οι έχοντες εξουσία (σε οποιοδήποτε βαθμό απευθύνονται οι επαγγελματίες που αναφέρουμε) κάθονται "σούζα" στον κλάδο αυτό!
Έχουν κάθε δικαίωμα να δουλέψουν αλλά όχι εις βάρος άλλων που στο κάτω-κάτω είναι συμπολίτες τους.
Μια δικαιολογία που είναι καράμελα στα στόματα ορισμένων είναι ότι η ταλαιπωρία είναι προσωρινή. Επίσης ακούγεται ότι "δεν μπορούμε να κατεβαίνουμε όλοι στο κέντρο με το αυτοκίνητο..." λες και όλοι θέλουν ή το κάνουν γιατί έτσι τους κάπνισε! Ξεχνάμε τα Α.Μ.Ε.Α. (άτομα με ειδικές ανάγκες) και την τρίτη ηλικία;
ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ.
Κακώς η πιάτσα έμεινε στην κεντρική πλατεία αυτή την εποχή που υπάρχει αναστάτωση λόγω των εργων. Με το ζόρι δηλαδή να είναι στο κέντρο και επι εργασιών αποχέτευσης και τώρα; Απ' ότι γράφτηκε στις τοπικές τα σχέδια της πλατείας άλλαξαν προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα ΤΑΞΙ. Αυτό είναι πρωτάκουστο!
Η πλατεία στο ΕΡΚΙΣ ήταν και είναι μια πολύ καλή λύση. Υπάρχει άπλετος χώρος για προσωρινή και μόνιμη εγκατάσταση και δεν παρεμποδίζεται κανένας.

Στο κέντρο τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν παλιά. Η 28ης Οκτωβρίου είναι μονοδρομημένη, το λεωφορείο των ΚΤΕΛ κάνει στάση μόνο από την μία πλευρά και ο σταθμός του ΟΣΕ δεν λειτουργεί πλέον... Ο δρόμος που σταθμεύουν αποτελεί την κατάληξη της εναλλακτικής διαδρομής για όσους θέλουν να βγουν στην κεντρική πλατεία ερχόμενοι από την νότια πλευρά της πόλης (αντίθετη κατεύθυνση της 28ης Οκτωβρίου). Παλιότερα ήταν απλά μια πάροδος με λιγοστή κυκλοφορία.
Οι εποχές αλλάζουν και πρέπει να γίνονται οι ανάλογες προσαρμογές. Θυμηθείτε την μεταφορά του σταθμαρχείου του ΚΤΕΛ με όλα τα οφέλη που προέκυψαν για το επιβατικό κοινό (περισσότερες στάσεις κτλ). Οι διοικούντες οφείλουν πρώτοι να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και να λαμβάνουν υπόψη τους το συμφέρον της πλειοψηφίας. Το βέβαιο είναι ότι σε μια πολιτισμένη κοινωνία σαν την δική μας δεν πρέπει να επιβάλλονται αυτοί που φωνάζουν περισσότερο... Αν συμβαίνει αυτό τότε δυστυχώς θεωρούμαστε ζούγκλα!
Και κάτι άλλο: Με ποιά δικαιοδοσία έβαλαν διαγραμμίσεις και στην απέναντι πλευρά στην γωνία του κτιρίου του ΟΤΕ;
Δεν αρκεί η δεξιά πλευρά;
Σημείωση: είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις από τις παραπάνω. Παρακαλώ πολύ να εκφραστούν κόσμια γιατί μόνο έτσι θα δημοσιευτούν.